“Passiefruitmarkt aan het stabiliseren na periode van schaarste”

Tholen – “In de afgelopen weken was er schaarste op de passiefruitmarkt. De vraag is al een hele periode goed, maar door problemen in de productiegebieden kon het aanbod niet aan de vraag voldoen. Momenteel is de markt stilaan aan het stabiliseren en komt er weer evenwicht in de vraag en het aanbod”, vertelt Lieve Michielsen van Special Fruit. Als gevolg van de hoge vraag en het lage aanbod is de prijs voor passiefruit hoog, maar op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar.

De piek in consumptie ligt volgens de exotenspecialist rond april, mei en rond de feestdagen. “Toch zien we de populariteit van passiefruit elk jaar toenemen, net als de meeste Aziatische fruitsoorten. We merken dat de consument steeds meer gaat experimenteren met eten en ‘foodies’ krijgt ook steeds meer invloed. Ook wordt passiefruit steeds meer gegeten tijdens het ontbijt in yoghurt of in een smoothie. We raden onze klanten ook aan om hun klanten te inspireren met recepten om het verbruik een boost te geven. Passiefruit heeft zeker nog veel potentieel”, aldus Michielsen.

De belangrijkste productiegebieden voor passiefruit zijn Colombia, Zimbabwe, Zuid Afrika, Zambia en Portugal voor ons. “We zien weinig grote areaaluitbreiding in deze productiegebieden, maar we merken wel dat men in Zuid-Europa meer teeltgebieden wil opzetten. Echter blijft de teelt in Zuid-Europa een uitdaging, omdat men met een heel ander klimaat te maken heeft ten opzichte van de andere productiegebieden", besluit Lieve. 

Voor meer informatie:
Lieve Michielsen
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
+32 3 317 06 66
+32 474 64 00 01  
lieve.michielsen@specialfruit.be 
www.specialfruit.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven