Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schip van fruitsapbedrijf Citrosuco loopt binnen in North Sea Port

North Sea Port verwelkomde maandag 6 mei de Citrus Vita Brasil van fruitsapbedrijf Citrosuco in Gent. Het schip werd omgebouwd van containerschip naar fruitsaptanker. Het vaart sinds een aantal maanden weer en liep binnen in Gent, waar de enige Europese productievestiging van Citrosuco is gevestigd.



Citrosuco koos er bewust voor om een bestaand containerschip om te bouwen tot fruitsaptanker. Behalve een kostenbesparing leverde het een enorme tijdsbesparing op. Een compleet nieuwe fruitsaptanker bouwen duurt veel langer dan het ombouwen, wat ruim een half jaar in beslag nam. Tijdens de ombouw werden onder meer tanks geplaatst in de luiken en werd het schip wat opgehoogd omdat de tanks hoger zijn dan het dek.

Eerste 
Citrosuco bedient ongeveer de helft van de Europese markt van sinaasappelsappulp. De Citrus Vita Brasil is het eerste omgebouwde schip voor het fruitsapbedrijf.

Bron: North Sea Port

 

Publicatiedatum: