Fotoreportage van de grootste groothandelsmarkt van Europa: Rungis

Terwijl heel Parijs nog lijkt te slapen, is er 12 km ten zuiden van de hoofdstad van alles gaande. Tussen 3 en 5 uur ’s ochtends is het op Rungis, de grootste versmarkt ter wereld, namelijk spitsuur. Ongeveer 3.000 bevoorradingswagens verzamelen zich op de tolweg, om de 1.200 bedrijven met totale een oppervlakte van 234 hectare te kunnen bevoorraden.

In het gedeelte waar groente en fruit wordt verhandeld, ontvangen meer dan 360 groothandelaren, telers en importeurs hun koopwaar. Samen vertegenwoordigen deze 70% van de aankomsten op de fysieke markt. Bij het betreden van de gebouwen contrasteert een waar spektakel van kleuren met de duisternis van de nacht. De kleuren helderrood, oranje, paars en zachtgroen springen in het oog. De zoete geur afkomstig van deze bergen vers fruit en verse groenten weet met gemak in slaap gesukkelde smaakpapillen wakker te schudden.

Klik hier om onze fotoreportage te bekijken

De levendige sfeer van de markt werkt aanstekelijk. Verkopers, kopers, fietsen en karren rijden in een gestaag tempo door de gebouwen. Soms zijn er wat vogelgeluiden te horen. Deze weerspiegelen de authentieke en warme sfeer die zo kenmerkend is voor de markt van Rungis.

De marktlui werken met passie om Parijzenaren en de rest van het land de beste producten te kunnen bieden. De ene transactie na de andere vindt plaats, de producten worden in hoog tempo verkocht. Alleen de eerste stralen van de zon, door de glazen daken van de stands, herinneren er nog aan dat de tijd niet stilstaat. Hoe later op de dag, hoe lager het tempo. De schappen worden steeds leger en het wordt steeds stiller… tot op het moment waarop er alleen nog maar wat lege verpakkingen over zijn, als enige getuigen van de ochtenddrukte die de volgende dag gewoon weer opnieuw begint.

Klik hier om onze fotoreportage te bekijken


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven