60% van de productie is bestemd voor buitenlandse markten

Het Spaane Fresón de Palos is de grootste aardbeienteler in Europa

De Cooperativa Sociedad Andaluza Sante Maria de la Rábida, die zich bezighoudt met de teelt van zachtfruit, heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van kwaliteit, innovatie en internationalisering binnen de tuinbouwsector in Huelva. De in Palos de la Frontera gevestigde coöperatie exporteert jaarlijks 60% van haar productie naar internationale bestemmingen. 

De coöperatie, die 150 leden telt, is een goed voorbeeld van vruchtbare samenwerking waarbij tegemoet gekomen wordt aan de behoeften van vandaag en ook geanticipeerd wordt op die van de toekomst. Voor klanten, partners en werknemers is het een vertrouwde naam. De coöperatie investeert in haar areaal en moderniseert haar faciliteiten om de welvaart en werkgelegenheid zeker te stellen.  

Sinds haar oprichting in 1982 heeft het merk Fresón de Palos zich ontwikkeld tot de grootste aardbeienteler in Europa. Het heeft een personeelsbestand van 90 vaste werknemers maar tijdens het hoogseizoen biedt het werk aan in totaal 600 seizoensarbeiders, waarvan 60% vrouwen. Indirect en via partners zijn er zo'n 5.000 arbeiders werkzaam tijdens het seizoen. 

De teelt van aardbeien en overig zachtfruit is van groot belang voor Huelva vanwege het grote potentieel om nieuwe markten te openen. De sector maakt bovendien in toenemende mate gebruikt van geavanceerde technologieën voor de teelt en verwerking van het fruit waarbij het milieu zoveel mogelijk gerespecteerd wordt. 

Het bedrijf is ook betrokken bij sociale projecten en staat bekend om haar sterke maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. 

Bron: huelvaya.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven