Schotse overheid geeft subsidie voor food-to-go

METRO Cash & Carry maakt na 15 jaar winst in India
METRO was in 2003 de eerste keten met een cash & carry-format in India. Sindsdien heeft het bedrijf 27 distributiecentra voor zijn groothandelssegment geopend. In totaal heeft de keten in India een gecombineerde winkelruimte van 167.000 vierkante meter en worden zo'n 3 miljoen klanten bediend. "Het heeft even geduurd voordat we de juiste formule in India hadden gevonden. Dankzij een gefocuste aanpak hebben we nu echter voor het eerst sinds 15 jaar winst kunnen genereren”, aldus Arvind Mediratta, CEO van METRO Cash & Carry India.
Source: indiaretailing.com

VK: geschiedenis-avontuur bij Sainsbury's
Om het 150-jarig jubileum van Sainsbury's te vieren, heeft de keten een evenement georganiseerd op 26 en 27 mei in Covent Garden. Onder de naam "Since 1869: The Sainsbury's 150 Experience" krijgen gasten aan de hand van een rondleiding met acteurs op speelse wijze een overzicht van de geschiedenis van de supermarktketen. De toegang is gratis, hoewel alle reserveringen inmiddels al vergeven zijn. 
Bron: retailanalysis.igd.com

Singapore: problemen bij Honestbee 
In de afgelopen vier jaar heeft het in Singapore gevestigde thuisbezorgbedrijf Honestbee zijn activiteiten in de retail- en horecasectoren uit kunnen breiden naar meer dan 10.000 winkels in Azië. Nadan in 2015 voor S$15 mln (€9,8 mln) aan financiering werd verkregen, heeft Honestbee later nog eens een kapitaalinjectie kunnen krijgen van S$46 mln (€30,1 mln). Naar verluid verkeert de startup nu echter in zwaar weer. Het bedrijf zou S$6,5 mln (€4,3 mln) per maand verliezen. Vorige week werd CEO en mede-oprichter Joel Sng ontslagen. Verder heeft het bedrijf noodgedwongen zijn activiteiten in Hong Kong, Indonesië, Japan en de Filipijnen moeten staken. Er zijn verder plannen aangekondigd om 10% van het personeel te ontslaan.
Bron: TechCrunch.com

Schotse overheid geeft subsidie voor food-to-go
De Schotse overheid heeft zijn subsidieprogramma voor food-to-go bij retailers vernieuwd. Schotse zelfstandige buurtwinkels kunnen aanspraak maken op de subsidie, die wordt verstrekt door de Scottish Grocers’ Federation (SGF). Het totale budget is dit jaar uitgebreid naar £300.000 (€351.000), wat ten opzichte van 2018 een toename is van £50.000 (€58.500). De maximale subsidie per buurtwinkel is nu £7.500 (€8775). Het programma heeft als doel om innovatie bij zelfstandige buurtwinkels te stimuleren en om deze winkels met een groter food-to-go-assortiment beter tegemoet te laten komen aan de veranderende eisen van de consument.
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Walmart wil winkelmanagement afslanken
Walmart test een nieuwe HR-structuur bij eigen vestigingen, zodat het aantal werknemers in managementposities kan worden verminderd. De keten wil specifiek onderzoeken of er minder managers op het middenniveau van winkels kunnen worden ingezet. Hoewel het aantal personeelsleden in deze functies af zou kunnen nemen, worden ook de lonen voor deze functies verhoogd en wordt het takenpakket voor deze posities uitgebreid. Hoewel Walmart probeert te bezuinigen op zijn arbeidskosten, heeft de keten nog steeds te maken met de behoefte om meer personeel te werven in een arbeidsmarkt waar een tekort is aan personeel. Het nieuwe HR-beleid is al van kracht bij 75 Walmart-vestigingen en wordt in de komende maand ingezet bij 50 andere filialen van de keten.
Bron: cnbc.com

Canada: Loblaw investeert in werknemer van de toekomst
Loblaw gaat investeren in extra training van zijn werkleger. Nieuwe technologie zal de aard van retail in de toekomst verder blijven veranderen. Daarom is naast de implementatie van nieuwe systemen zoals zelfscankassa's er ook behoefte aan personeel dat met deze nieuwe technologie om kan gaan. "Binnen zowel onze sector als de gehele economie zullen kunstmatige intelligentie en automatisering de manier waarop we werken grondig veranderen. Dit geldt zowel voor onze kantoren als onze logistieke centra als onze winkels", aldus Loblaw-directeur tijdens de jaarlijkse algemene vergadering in Toronto.
Bron: canadiangrocer.com

VS: Wegmans introduceert boodschappenapp
Wegmans Food Markets heeft onder de naam Wegmans SCAN een mobiele app geïntroduceerd, waarmee klanten sneller voor hun boodschappen kunnen betalen. Na eerder met succes een testfase onder werknemers te hebben voltooid, wordt de app nu voor consumenten beschikbaar gesteld bij een Wegmans-vestiging in Rochester, New York. Met de app kunnen consumenten tijdens het winkelen de boodschappen inscannen en hier vervolgens voor betalen bij een zelfscankassa.
Bron: supermarketnews.com

Whole Foods Market opent hoofdkwartier in New Jersey
Whole Foods Market heeft een nieuw hoofdkantoor geopend in New Jersey. Het vastgoedbedrijf Mack-Cali Realty Corporation kondigde onlangs aan dat het bedrijf leasecontract heeft gesloten voor een locatie met een oppervlak van ongeveer 4.400 vierkante meter.
Bron: Andnowuknow.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven