Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

BioTropic neemt fruitteler over en stapt over op biodynamisch

Het 22 hectare grote conventionele bedrijf van Manfred Schöneck in Meckenheim is overgenomen door bioteler Hubert Bois en BioTropic uit Duisburg. Het conventionele landbouwbedrijf wordt veranderd in een biodynamisch biobedrijf. "BioTropic is importeur van biologische groenten en biologisch fruit van overzee“, legt bedrijfsleider Sascha Suler uit: "Met de overname van het bedrijf in Meckenheim willen we ook in Duitsland actief conventioneel landbouwareaal in biologisch landbouwareaal veranderen en de biologische teelt bevorderen."

Overstap naar Demeter
Voor de overname werd er bij het bedrijf van Manfred Schöneck nog conventioneel geteeld. Midden 2018 begon de overstap op biodynamische teelt. Anders dan bij het bio-keurmerk van de overheid, waarbij minimumstandaarden worden vastgesteld, zijn de voorschriften voor Demeter-telers duidelijk strenger. Zo moet het hele bedrijf overstappen op biologische teelt en er mogen alleen biologisch-dynamische preparaten uit kruiden, mineralen en koemest op de landbouwgrond in worden gezet.

Bij het bedrijf in Meckenheim teelt men momenteel op 17 hectare appelrassen zoals Delbar, Gala, Elstar, Pinova en Braeburn. Dit jaar is daar het ras Topaz nieuw bijgekomen. Perenbomen nemen vijf hectare in beslag en men teelt hierbij rassen als Conference en Alexander Lukas.

Bio-pionier op het gebied van Europese Demeter-fruitteelt
Manfred Schöneck zal wel bij zijn bedrijf blijven werken. "We zijn blij dat deze ervaren teler met zijn vakkennis binnen het bedrijf blijft“, zegt Hubert Bois. Hubert bezit zelf een Demeter groenten- en tuinbouwbedrijf met aangesloten boerderijwinkel in Meckenheim en hoort tot de bio-pioniers op het gebied van Demeter-fruitteelt in Europa.

Kijk voor meer informatie op: www.biotropic.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven