nieuwe oogst uit Guatemala wordt verwacht

Ramboetan in enkele jaren tijd in VS populair geworden

HLB Specialties, importbedrijf van tropisch fruit in Florida, maakt zich klaar voor de eerste ramboetans die volgende week binnenkomen. Het bedrijf zal eerst ramboetan uit Guatemala ontvangen in Miami en snel daarna in Los Angeles. HLB Specialties levert al vier jaar aan Amerikaanse retailers en groothandelaren met clamshells en in bulkdozen en breidt dit jaar naar Canada uit. Hoewel ramboetan oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt, teelt HLB ze in Guatemala en Honduras. 

Volgens HLB Specialties beleefde het fruit een explosieve groei in de VS toen ze clamshells in supermarkten introduceerden. Sindsdien is het populair, gedeeltelijk ook vanwege z'n verpakking, omdat het gemakkelijk te gebruiken is en door de zoete smaak. Het HLB Rambutan label levert een gebruiksaanwijzing en een cartoonfiguur waardoor het voor kinderen aantrekkelijk wordt. Melissa Hartmann van HLB: "Ramboetan smaakt als gepelde druiven en is een perfecte kindersnack. Je moet alleen voorzichtig zijn met de pit."

Het bedrijf heeft gemerkt dat social media een gemakkelijke tool is om de ramboetan te promoten. Midden 2018 trok de #rambutan bijna 200.000 vermeldingen wereldwijd op Instagram alleen al, wat een stijging van 48.000 posts t.o.v. 2017 was. Vandaag de dag heeft ze bijna 223.000 tags 'en aan het eind van het seizoen zal dat nog veel meer zijn' volgens Hartmann. 

HLB Specialties haalt z'n ramboetan bij partnertelers in Guatemala en Honduras, waarvan er één de grootste GlobalGap gecertificeerde teler/verpakker/verlader van ramboetan ter wereld. is. HLB kan vanuit vijf bewaarloodsen in heel de VS leveren en ladingen kunnen direct naar elke Amerikaanse of Canadese luchthaven ingevlogen worden.

HLB Specialties viert dit jaar z'n 30e verjaardag. Het bedrijf werd in 1989 opgericht door de Braziliaan Homero Levy de Barros in Duitsland als HLB Tropical Food. Eerst richtte het bedrijf zich op de import en afzet van seafood uit Zuid-Amerika en voegde daar papaja's en ander tropisch fruit aan toe in 1992. Het Duitse bedrijf opereert nog in Frankfurt/Main. Homero Levy de Barros: "Als ik terugdenk aan de begin jaren '90, waren papaja's een zeldzaam product in Duitsland en ze werden bijna alleen maar over zee verladen, totaal groen en smakeloos. We hebben er hard aan gewerkt om de sector ervan te overtuigen dat ze ingevlogen moeten worden als ze minstens 50% rijp zijn. We veranderden de markt en vandaag de dag stemt het me vrolijk te weten dat we hebben bijgedragen aan een gezondere levensstijl."

Voor meer informatie:
Melissa Hartmann de Barros
HLB Specialties
Ph: +1 (954) 475-8808
melissa@hlbspec.com
www.hlbspecialties.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven