Hai Duong in Vietnam wil 40.000 ton lychees in 2019 oogsten

De Red River Delta in Hai Dong raamt 35.000-40.000 ton lychees in 2019 te oogsten. Lokale ondernemers zetten een tandje bij in de voorbereidingen voor de export van lychees naar China. Dat land vraagt herkomst-traceerbaarheid van Vietnamees vers fruit, waaronder lychees. 

Volgens Luong Thi Kiem, hoofd van de regionale plantenbescherming, heeft Hai Duong 40 arealen waar lychee, banaan en watermeloen geteeld wordt en twee verpakkingsstations die door China geaccepteerde codes ontvangen. Er zijn nog 115 verpakkingsstations en 10 fruitteeltgebieden die wachten op goedkeuring uit China. 

Het  Department of Agriculture and Rural Development heeft een gids voor de export van vers fruit naar China samengesteld en heeft om relevante locaties gevraagd waar telers instructies kunnen krijgen over VietGAP eisen en over oogst-, verpakkings-, transport- en labelingseisen. 

En.vietnamplus.vn meldt dat Hai Duong een 'geografische indicatie' heeft ontvangen van het ministerie van wetenschap en technologie in 2007. De lokale fruitteelt stond in de top 10 van kwaliteitsproducten in 2013 en 2014 en ontving in 2015 de Gold Brand prijs.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven