Jacob Aktalan, MG Fruit:

"Gele meloenen lichtpuntje op moeizame meloenenmarkt"

Tholen - Deze week vinden ongeveer de laatste binnenkomsten plaats van de overzeese meloenen. "Met de vroegere start van het Spaanse meloenenseizoen, dat wel twee tot drie weken eerder uitviel, kwam het overzee-seizoen niet tot een al te best einde. Het gele meloenenseizoen is redelijk verlopen, maar voor de andere rassen zal het kantje boord wezen of de kostprijs wordt behaald. Al met al was het geen al te best seizoen", concludeert Jacob Aktalan van MG Fruit.

Ook het Spaanse meloenenseizoen is vooralsnog geen vetpot. "De productie van watermeloenen is enorm groot en zal nog groter gaan worden. Wat we nodig hebben is mooi weer, zodat we ze vlot kunnen verkopen. Prijzen van de watermeloenen liggen nu op een niveau rond de 50-60 cent en ook de verkoop van de Marokkaanse watermeloenen in de bins houdt niet over", concludeert de importeur.

"Van Galia's is er nog wat overzees product in de markt. De prijs van de Spaanse Galia's ligt tussen de 3 en 3,50 euro, dus dat houdt ook niet over. Lichtpuntje op de meloenenmarkt vormen de gele meloenen, waarvan het seizoen goed is doorgelopen vanuit het Costa Ricaanse seizoen met prijzen tussen de 12 en 14 euro", besluit Jacob.

Voor meer informatie:
Jacob Aktalan
MG Fruit
Handelscentrum ZHZ 49-60
2991 LD Barendrecht
Tel: 0180-745470
jacob@mgfruit.nl
www.mgfruit.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven