André Boon, Scherpenhuizen:

"Mangoseizoen in Ivoorkust en Mali eerder afgelopen"

Tholen - Het Afrikaanse mangoseizoen kent dit jaar een off-year wat resulteert in een vertraagde aanvoer met lagere volumes. "Ivoorkust heeft na deze week alweer het gros verladen en ik verwacht eind van de maand alweer de laatste binnenkomst daar vandaan, waarmee het seizoen eerder is afgelopen dan verwacht", vertelt André Boon van de firma Scherpenhuizen.

De importeur is dit jaar wat vroeger gestart met de import van mango's uit Mali en ook dat seizoen zal naar verwachting eerder afgelopen zijn, namelijk medio juni in plaats van eind juni. Vervolgens schakelt Scherpenhuizen tot medio augustus door op het Senegalese mangoseizoen. "Het is een wat apart jaar voor Afrikaanse mango's, maar we zijn niet ontevreden. Ook kwalitatief zijn de Afrikaanse mango's goed", constateert André.

"Op dit moment resulteert dat in een correct aanbod op de markt. De markt is redelijk tot goed en ik voorzie voor de komende tijd ook geen grote daling", vertelt André. "Daarnaast krijgen we op dit moment nog Palmer-mango's binnen uit Brazilië, maar hiervan worden ook geen enorme volumes gestuurd. Een paar weken terug waren er nog wat kwaliteitsproblemen met de Braziliaanse mango's, maar de kwaliteit van de Palmer die we nu binnenkrijgen is redelijk tot goed."

Voor meer informatie:
André Boon
Scherpenhuizen
T: +31 402584669
M: +31 6 547 288 50
A.Boon@scherpenhuizen.nl
www.scherpenhuizen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven