Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
André Boon, Scherpenhuizen:

"Mangoseizoen in Ivoorkust en Mali eerder afgelopen"

Tholen - Het Afrikaanse mangoseizoen kent dit jaar een off-year wat resulteert in een vertraagde aanvoer met lagere volumes. "Ivoorkust heeft na deze week alweer het gros verladen en ik verwacht eind van de maand alweer de laatste binnenkomst daar vandaan, waarmee het seizoen eerder is afgelopen dan verwacht", vertelt André Boon van de firma Scherpenhuizen.

De importeur is dit jaar wat vroeger gestart met de import van mango's uit Mali en ook dat seizoen zal naar verwachting eerder afgelopen zijn, namelijk medio juni in plaats van eind juni. Vervolgens schakelt Scherpenhuizen tot medio augustus door op het Senegalese mangoseizoen. "Het is een wat apart jaar voor Afrikaanse mango's, maar we zijn niet ontevreden. Ook kwalitatief zijn de Afrikaanse mango's goed", constateert André.

"Op dit moment resulteert dat in een correct aanbod op de markt. De markt is redelijk tot goed en ik voorzie voor de komende tijd ook geen grote daling", vertelt André. "Daarnaast krijgen we op dit moment nog Palmer-mango's binnen uit Brazilië, maar hiervan worden ook geen enorme volumes gestuurd. Een paar weken terug waren er nog wat kwaliteitsproblemen met de Braziliaanse mango's, maar de kwaliteit van de Palmer die we nu binnenkrijgen is redelijk tot goed."

Voor meer informatie:
André Boon
Scherpenhuizen
T: +31 402584669
M: +31 6 547 288 50
A.Boon@scherpenhuizen.nl
www.scherpenhuizen.nl