Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Smurfit Kappa maakt meer winst

Smurfit Kappa maakte z'n cijfers voor de eerste 3 maanden die op 31 maart 2019 eindigden bekend. Smurfit Kappa heeft een sterk eerste kwartaal met EBITDA stijging van 25% jaar-op-jaar tot € 424 mln. Het verbeterde resultaat weerspiegelt betere prijsaanpassingen, vraaggroei en een focus op kostenefficiëntie. 

In Europa was de bio-volumegroei van SKG's Q1 2% jaar-op-jaar tegen een sterk 2018. Op het Amerikaanse continent steeg het bio-volumen met 3% jaar-op-jaar met goede resultaten in Colombia, Mexico en de VS. Tijdens dit kwartaal rondde de Group acquisities af in Bulgarije en Servië, waarmee ze haar geografisch bereik uitbreidde. 

De Group blijft z'n Better Planet Packaging voortzetten in samenwerking met nieuwe merken, retailers en ontwerpers om duurzame, afbreekbare en innovatieve verpakkingen voor z'n consumenten te ontwikkelen. SKG zal een tweejaarlijks evenement organiseren waaraan 350 klanten van over de hele wereld mee zullen doen. Better Planet Packaging zal hierin een hoofdrol spelen. 

Overzicht Q1

  • Omzetgroei van 7% tot  € 2.316 mln
  • EBITDA groei van 25% tot € 424 mln
  • EBITDA marge van 18,3%

Voor het volledige financieel verslag van Q1 2019, please click here

Publicatiedatum: