China: fruitimport zou dit jaar US $ 10 miljard kunnen gaan overschrijden

China importeert meer fruit, bessen en noten en daarom zou de import voor het eerst de US $ 10 miljard per jaar kunnen gaan overschrijden.

Volgens analisten van EastFruit steeg de import van fruit, noten en bessen naar China in de eerste vier maanden van 2019 naar €2,7 miljard, wat betekent dat de import van dezelfde periode vorig jaar met 26 % werd overschreden.

Net zoals vorig jaar waren kersen het belangrijkste importproduct, kijkend naar de waarde van het product. China heeft ruim €804 miljoen hieraan besteed, 2% minder dan het record van vorig jaar. De piek van de kersenimport naar China vindt traditioneel plaats rondom het Chinese Nieuwjaar en ongeveer 99 % van de totale kersenimport komt uit Chili.

Op de tweede plek staat de import van exotisch fruit: pitaja, longan, lychee en ramboetan. In vier maanden tijd heeft China €295 miljoen besteed aan het importeren van dit fruit, 6 % meer dan het jaar ervoor. 

Op de derde plek in de lijst met importfruit staan druiven, waarvan de import met 22 % is gegroeid. Voor het eerst kwam meer dan de helft van deze druiven uit Peru. De op één na grootste leverancier was Australië en pas op de derde plek stond Chili. Zuid-Afrika, India, Egypte en de VS waren ook grote leveranciers van druiven aan China.

De snelstgroeiende import was een ander soort exotisch fruit: mangistan. China heeft in de eerste vier maanden van het jaar €142 miljoen uitgegeven aan de import van mangistan en mango, waarbij het overgrote deel van de uitgaven gericht waren op mangistan. De import hiervan groeide met maar liefst bijna 600 %.

Een ander soort fruit waarvan de import snel toeneemt is de doerian. De Chinezen zijn er dol op: het heerlijke fruit met een zijn penetrante geur. In de eerste vier maanden van het jaar groeide de import van dit fruit 4,5 keer en bereikte het een waarde van €184 miljoen.

Bron: East-Fruit


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven