eerste doos op Veiling Zaltbommel gekocht door Fruithandel Sebrechts Bvba

Eerste blauwe bessen uit Poeldijkse kas geoogst

Vrijdag 3 mei zijn op Veiling Zaltbommel de eerste blauwe bessen aangevoerd op de veilingklok. De eerste primeurdoos werd geleverd door Littletom B.V. Teler Theo Duijvestijn uit Poeldijk teelt in de kas op 7.000 m2 blauwe bessen. Naast de blauwe bessen heeft Theo een glastuinbouwbedrijf waar maar liefst meer dan 40 verschillende soorten tomaten worden geteeld. Deze teelt bestaat voornamelijk uit de Tomberry Pareltomaten. Vanwege het kleine formaat van de Tomberry Pareltomaten zijn deze moeilijk te telen en te oogsten. Ze zijn namelijk zeer kwetsbaar, dus worden ze met de grootste zorg geteeld en verwerkt. Deze manier van werken wordt ook bij de teelt van blauwe bessen met groot succes toegepast.


Van links naar rechts: Peter van Osch (Directeur Veiling Zaltbommel, Martijn Nooijen (commissionair), Theo Duijvestijn (teler)

Fruithandel Sebrechts bvba, van de groothandelsmarkt uit Antwerpen, kocht middels commissionair Martijn Nooijen uit Ammerzoden, de eerste doos blauwe bessen voor een primeurprijs van € 26,- per doosje van 125 gram. De opbrengst van de eerste doos met 12 punnets is door Veiling Zaltbommel aangevuld tot € 1.000,-- . Dit wordt door Veiling Zaltbommel en Littletom B.V. geschonken aan de SamenLoop voor Hoop.


Robert van Lokven en familie, van SamenLoop voor Hoop samen met commissionair Martijn Nooijen, teler Theo Duijvestijn met de cheque en de eerste doos blauwe bessen.

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Dit evenement vindt op meerder plaatsen in Nederland plaats. Robert van Lokven, medewerker van veiling Zaltbommel, zal op 31 augustus om 15 uur starten in Rosmalen en samen met zijn familie deelnemen aan de SamenLoop voor Hoop.

Het blauwe bessen seizoen is hiermee gestart vanuit de kas en zal geleidelijk overlopen naar de buitenteelten gedurende de zomermaanden. Naast de blauwe bessen heeft Veiling Zaltbommel een totaal productenpakket van producten die op Nederlandse bodem worden geproduceerd. "Als veiling zijn wij een open marktplaats, welke zich kenmerkt door korte lijnen en persoonlijk contact, waar zowel kopers als telers zich erg welkom voelen."

Fruithandel Sebrechts toont zich bijzonder tevreden over het feit dat ze met de aankoop van deze eerste Nederlandse blauwe bessen tegelijk een prachtig initiatief kan steunen. "Dit is een mooi resultaat van de goede samenwerking tussen Veiling Zaltbommel en Fruithandel Sebrechts. De blauwe bessen uit de kas liggen in deze periode goed in de markt omwille van zijn grote formaat, uitmuntende smaak en prachtige kleur en vorm."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven