Laurent La Morella, Lorre

“Ondanks moeilijke start momenteel mooi aanbod dadels uit Zuid-Afrika”

Tholen – “Met de Ramadan in het vooruitzicht is de vraag naar dadels groot. Zeker in de eerste week van de Ramadan worden er veel dadels gegeten. Na de tweede week daalt de afzet naar de groothandels. Deze willen niet blijven vastzitten met teveel dadels. Het aanbod van dadels uit Zuid-Afrika is momenteel erg goed. Er zijn mooie maten beschikbaar en de kwaliteit is top. Aan het begin van het Zuid-Afrika seizoen was het wat moeilijker, maar nu zijn er mooie volumes beschikbaar. Er is ook nog oude oogst beschikbaar, maar die is vanzelfsprekend minder van kwaliteit. Toch zien we nog steeds vraag naar oude oogst”, vertelt Laurent La Morella van Lorre.


Links: dadels net van de boom en rechts Laurent La Morella

De prijzen van dadels liggen op hetzelfde niveau als vorig jaar en zijn normaal voor de tijd van het jaar. Hoewel dadels het topproduct zijn rond deze tijd, doen abrikozen, vijgen en walnoten het ook goed. “We hebben heel het jaar door Turkse abrikozen in het assortiment. De vraag loopt heel het jaar vrij stabiel, maar naar mate het warmer wordt, daalt de vraag. De stijging van de temperaturen kunnen we ook goed zien in de vraag naar noten en zaden. Tijdens de zomermaanden zien we de vraag naar zaden voor in slaatjes toenemen. Pompoenpitten zijn daar een goed voorbeeld van”, aldus Laurent.


Links: De netten beschermen het fruit tegen insecten, vogels en wilde dieren.  
Rechts: Machine om in de hoge bomen het fruit te oogsten. 

“Vanaf volgende week zijn we weer volop terug in de Hass-avocado’s en de Kent-mango’s. We zien een toenemende vraag naar deze exoten. Avocado’s en mango’s zijn vandaag de dag helemaal ingeburgerd in ons dagelijkse menu. Tevens is de vraag naar limes momenteel ook erg goed ondanks de hoge prijzen. Echter voor veel producten wachten we op het mooie weer en de mensen weer zin hebben in zomerse producten”, besluit La Morella.

Voor meer informatie:
Laurent La Morella
Lorre NV
Werkhuizenkaai 112-154 mag. 39-40
1000 Brussel
+32(0)479 977 328
info@lorrenv.com  
www.bingonuts.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven