Smoothiefabrikant Innocent vestigt zich in Rotterdam Food Hub

Innocent, een fabrikant van smoothies en vruchtensappen, vestigt zich als eerste in de Rotterdam Food Hub, het 60 hectare groot nieuwe bedrijventerrein aan het Calandkanaal dat Havenbedrijf Rotterdam speciaal inricht om bedrijven uit de ‘agrofood’ sector optimaal te faciliteren.

Innocent start dit najaar met de bouw van haar eigen CO2-neutrale fabriek in het Rotterdams havengebied. Ruim vier jaar is er gewerkt aan de bouwplannen van deze fabriek. Uiteindelijk is er gekozen voor Rotterdam als nieuwe thuisbasis. Voor Innocent is dit is de duurzaamste locatie om de fabriek te bouwen, mede omdat de productie hierdoor zo dicht mogelijk plaatsvindt bij de plek waar de ingrediënten arriveren. Zodoende hoeven er minder kilometers te worden gereden.

De fabriek, waarin Innocent $ 250 miljoen (€ 223 miljoen) investeert, zal zo’n 400 miljoen flesjes gekoeld sap per jaar produceren voor 17 Europese landen en zal zorgen voor zo’n 200 nieuwe banen. Door het besparen van miljoenen kilometers wegverkeer en het verminderen van de koolstofvoetafdruk met 10%, wil Innocent verder bouwen aan haar ambities en voorbeeldfunctie in duurzame productie.

Douglas Lamont, CEO innocent drinks: “We zijn ontzettend blij dat we onze eigen CO2-neutrale fabriek gaan bouwen, waar we alles, van fruit tot fruit-in-een-flesje, onder één dak kunnen doen. We zijn al vier jaar bezig om ons productienetwerk dichter bij elkaar te brengen en zo onze impact op het milieu te verminderen. Het hebben van een eigen fabriek is ook logisch gezien onze forse groei op het Europese vasteland. De fabriek moet een gezonde en inspirerende werkplek worden voor alle werknemers.”

Bron: Port of Rotterdam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven