Gespecialiseerde handelaar uit Dortmund ziet stabilisering van de markt

"Champignonafzet weer stabiel na stijging van 20% met Pasen"

Op de Großmarkt in Dortmund heeft de markt zich na de paasperiode weer enigermate gestabiliseerd. Ook bij het bedrijf Zwei Früchte, de grootste aanbieder van paddenstoelen op het groothandelsterrein, is de rust weergekeerd. Nu richt men de aandacht op het voor de deur staande groentenseizoen in het nabijgelegen grensgebied.

Paddenstoelen: stabilisering van de markt
"Met Pasen konden we ongeveer twintig procent meer verkopen, vooral champignons“, zegt de bedrijfsleiding aan de telefoon. De champignonhandel vertoonde vlak na Pasen weer een gelijkblijvende afzet, meldt men verder. Het grootste deel van het assortiment wordt momenteel vanuit Nederlandse teelt afgenomen. "De verkoop is stabiel, evenals de prijzen. Het merendeel van onze champignons - tot wel tachtig procent - is wit. Bovendien verkopen we ook Nederlandse oesterzwammen, waarbij de afzet momenteel bijzonder groot is."Een uitzondering vormen de cantharellen, die overwegend uit Oost-Europa af worden genomen: "Hierbij is de afzet momenteel erg laag vanwege de hoge prijzen. Pas over ongeveer een maand, zodra de Duitse oogst verkrijgbaar is, zal er een opleving plaatsvinden“, zegt men. Het productpalet wordt gecompleteerd met exotische paddenstoelen, die echter slechts af en toe op aanvraag aan worden geboden.

IJsbergsla en tomaten: het hoofdseizoen staat voor de deur
Naast het paddenstoelenassortiment biedt het groothandelsbedrijf haar klanten, overwegend Turkse kleinhandelaren en gastronomen, ook een rijke keuze aan groenten, overwegend uit het Nederlandse grensgebied. "IJsbergsla en allerlei soorten tomaten nemen wij direct bij de telers af. Momenteel moeten we het aanbod nog aanvullen met Spaanse ladingen, maar over circa twee weken zal echter het volledige assortiment op de markt zijn“, verwacht men.

Geschilde knoflook: een hardloper op de Großmarkt in Dortmund
Zwei Früchte is sinds circa vijftien jaar op de Großmarkt Dortmund gevestigd: ondanks de moeilijke omstandigheden voor de groothandelaren in het Rhein-Ruhrgebied, meldt er zich iedere nacht een  trouwe clientèle aan afhaalklanten. De overige klanten worden beleverd. Desalniettemin moet men het bestaande assortiment regelmatig "opfrissen" met nieuwe producten, bevestigt men. "We hebben geprobeerd bio-producten aan te bieden, maar die introductie ging moeilijk. Wat beter wordt ontvangen, is geschilde knoflook, die we sinds ongeveer een jaar het hele jaar door aanbieden.“

Voor meer informatie:
Zwei Früchte GmbH
Heiliger Weg 60 g
44135 Dortmund
Tel: +49 (0) 231-533 87 677
Fax: +49 (0) 231-533 87 679
info@zweifruchte.de 
www.zweifruchte.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven