Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Bakkerijen vragen nu na Pasen steeds meer naar verse rabarber"

De eerste verse rabarber was dit jaar reeds begin april in de Duitse handel verkrijgbaar. Voor de leveranciers van bakkerijen begint het rabarberseizoen pas nu, vlak na Pasen, pas echt. "Momenteel begint het bij ons pas echt goed te lopen wat betreft rabarber: voor Pasen was er weliswaar al lokale rabarber verkrijgbaar, maar toen was de vraag nog enigszins beperkt aangezien andere producten meer in de focus stonden. De prijzen zijn momenteel erg hoog, maar omdat het dagprijzen betreft, schommelt de situatie erg snel“, zegt een woordvoerster van 'Frischdienst Schmid' uit Stuttgart over de actuele marktsituatie.

Schommelende beschikbaarheid
Het bedrijf heeft zich voornamelijk op de levering aan bakkerijen gespecialiseerd en heeft zich in het bijzonder toegespitst op de handel in zuivel- en eiproducten. Groenten en fruit vormen daarom eerder bijproducten voor het bedrijf. Desalniettemin biedt men rabarber tijdens het seizoen van drie vaste leveranciers uit de nabije omgeving aan. "Onze clientèle vraagt eerder om diepgevroren rabarber aangezien dit eenvoudiger te verwerken is. Naar schatting leveren we ongeveer twee derde diepgevroren rabarber en één derde verse rabarber. Bovendien schommelt de beschikbaarheid van verse rabarber in tegenstelling tot diepgevroren rabarber en men wil dit risico liever vermijden."

Hoe lang de verse rabarber nog beschikbaar is, laat zich momenteel moeilijk voorspellen. "Dit is sterk afhankelijk van het weer en de vraag. Vorig jaar hebben we nauwelijks rabarber verkocht, gewoonweg omdat er geen vraag naar was.“

Geschilde appelen
Het groenten- en fruitassortiment van Frischdienst Schmid omvat naast rabarber ook lokale pruimen en appelen, deels ook verder bewerkt. Geschilde evenals ongeschilde appelen uit lokale teelt worden het hele jaar door verhandeld. "We zien onder onze clientèle vooral vraag naar appelen in blokjes, evenals appelen in kwarten en achtsten. De algemene trend richting gesneden producten en snackproducten is daarbij wel van voordeel hoewel het niet onze hoofdfocus is.“

Voor meer informatie:
Frischdienst Schmid GmbH & Co. KG
Am Ostkai 7
D - 70327 Stuttgart
Tel. +49 (0) 711 758 660 - 60
Fax +49 (0) 711 758 660 - 66
info@frischdienst-schmid.de 
www.frischdienst-schmid.de  

Publicatiedatum: