Spanje: Investeringsfonds Miura verwerft belang in Frutas Esther

Het in Barcelolona gevestigde investeringsfonds Miura Private Equity heeft een belang verworven in Frutas Esther, een van de grootste zacht- en steenfruitbedrijven in de regio Murcia. Frutas Esther draait jaarlijks een omzet van €80 mln en heeft een EBITDA van €7 mln. Er werd in ieder geval al vanaf september 2018 onderhandeld over de overeenkomst.

Frutas Esther is gespecialiseerd in de teelt en afzet van steenfruit, druiven en aardbeien. Ongeveer 80% van de oogst van het bedrijf wordt geëxporteerd.

Ondanks de intrede in het aandelenbezit van Miura zal de huidige directie het bedrijf blijven leiden. De familie Gómez, de oprichter van Frutas Esther, en de familie Chacón, die ook een aandeel heeft in het bedrijf, zullen partners blijven.

Voor de voorlopige overeenkomst ontving Frutas Esther juridisch en fiscaal advies van een team van advocatenkantoor Garrigues dat gespecialiseerd is in de agribusiness-sector. Inzake financiële kwesties ontving het bedrijf advies van EY Financiel Services en PWC (professionele dienstverlening). De procedure zal in de komende maanden worden voltooid.

 

Bron: murciadiario.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven