Label 'in de kas geteeld' duikt op in marketing

Amerikaanse fastfoodketen trots op kastomaten

De op twee na grootste fastfoodketen van de Verenigde Staten, Wendy's, liet vorig jaar weten dat het alleen nog maar trostomaten uit de kas zou gebruiken in de VS en Canada. Het lijkt erop dat ze daarin zijn geslaagd: sinds dit jaar promoten ze hun nieuwe burgers met in de kas geteelde tomaten.Transitie tomatenaanvoer
De hamburgerketen heeft een kwaliteitslabel gemaakt van 'in de kas geteeld'. Vorig jaar kondigden ze aan dat ze wilden overstappen op trostomaten die uitsluitend in kassen zijn geteeld. Ze verklaarden dat ze het allereerste in de VS gevestigde fastfoodrestaurant van de omvang van Wendy's waren met een dergelijke sourcingstrategie.

Salades en hamburgers
De in de kas geteelde tomaten werden voor het eerste genoemd toen een nieuwe salade werd geïntroduceerd, inclusief in de kas geteelde  pruimtomaten. Meer recentelijk bevatten ook de nieuwe hamburgers in de kas geteelde tomaten. De toevoeging 'in de kas geteeld' wordt gebruikt in verschillende publicaties met betrekking tot de nieuwe producten.

Dozijn leveranciers
Volgens een eerdere publicatie worden de tomaten voor Wendy's geteeld in kassen en met behulp van hydroponics door ongeveer een dozijn leveranciers in Noord-Amerika, waaronder aan de Westkust, in de Pacific Northwest, het Zuidoosten en het gebied van de Grote Meren in de Verenigde Staten, Oost- en West-Canada, en Mexico. "Bijna alle tomaten komen uit de Verenigde Staten en Canada, waardoor klanten van Wendy's kunnen genieten van verse, lekker smakende tomaten die afkomstig zijn van lokale telers", zeiden ze.

Kwaliteitsborging
"We zijn enthousiast over de goede smaken die we met deze verandering kunnen bieden", zegt Dennis Hecker, de senior vice-president of kwaliteitsborging van Wendy's. "Bovendien bieden de teeltbedrijven voorspelbaarheid op het gebied van aanbod en voordelen op het gebied van kwaliteitsbewaking - inclusief continuïteit van het aanbod, bescherming van gewassen tegen slecht weer, veilige teeltomstandigheden en een aanzienlijke vermindering van bestrijdingsmiddelen die voor de planten worden gebruikt."

Wendy's is ook van mening dat de glastuinbouw lokale economieën zal ondersteunen door de agrarische beroepsbevolking te ondersteunen met verse producten die het hele jaar door kunnen worden verbouwd in comfortabele binnenruimtes. "Het zal ook economische kansen bieden aan regio's die voorheen niet in staat waren het hele jaar door te telen vanwege hun ligging en klimaat."

De voordelen zijn onder andere de aanzienlijke vermindering van het gebruik van beschermingsmiddelen, onder meer door de vervanging van pesticiden door natuurlijke geïntegreerde methoden voor gewasbescherming, zoals lieveheersbeestjes, voordelen op het gebied van water- en landgebruik, veilige arbeidsomstandigheden in binnenruimten en economische voordelen voor regio's waar de kassen zijn gevestigd.

Andere producten?
Tomaten zijn niet de enige groenten die worden gebruikt in de hamburgers en salades van de Wendy's. De ijsbergsla wordt volgens reclames met de hand gehakt. Alhoewel het niet wordt genoemd als een uitsluitend in de kas geteelde groente voor de hele Wendy's-keten, worden er in verschillende restaurants in de kas geteelde sla geserveerd. Ten minste drie restaurants in Guam worden bevoorraad door Paradise Produce, die klanten zijn van Freight Farmers.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven