Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse sinaasappelen winnen aan populariteit op de Chinese markt

Het Chinese sinaasappelseizoen loopt op z'n eind. Het was een goed seizoen met een hoge vraag en goede prijzen. Momenteel komen steeds meer importsinaasappelen op de markt. Het volume uit Egypte is groter dan vorig jaar, omdat ze goed weer hadden tijdens de teelt en daardoor een grotere opbrengst. Op de Chinese markt zijn Egyptische sinaasappelen concurrerend. Omdat er grote volumes zijn kan de prijs ervan iets lager liggen dan die van andere importsinaasappelen. 

Dit is ook de eerste keer dat sinaasappelen uit SiciliĆ« naar China komen. Ze werden met luchtvracht vervoerd en kwamen in maart op de markt. Er zijn minder sinaasappelen uit Amerika dit seizoen door de handelsoorlog tussen China en Amerika. De hoge tarieven maken ze minder aantrekkelijk, waardoor bedrijven ze minder importeerden. Spaanse sinaasappelen komen nu met hun late rassen. Hoewel hun seizoen ten einde loopt, kijken Chinese handelaren toch naar Spanje omdat ze de kwaliteit van deze sinaasappelen goed vinden. 

Publicatiedatum: