Sealmachine voor 30 schalen per minuut

Kleine en middelgrote groenten- en fruittelers worden tijdens productiepieken binnen de seizoenshandel met de uitdaging geconfronteerd om hun verpakkingsproces te optimaliseren. Het doel daarbij is de reductie van personeelsuren en het creëren van aantrekkelijke verkoopverpakkingen voor de presentatie in de levensmiddelenhandel of voor de directe verkoop. De firma BS Verpackungen, gevestigd in Bad Homburg bij Frankfurt am Main, biedt hier met haar sealmachines voor schaaltjes (BS 47 en BS 52) gemakkelijke toegang tot de geautomatiseerde verpakking van groenten- en fruitproducten.


Lars Pahl bij de gemeenschappelijke stand van de twee bedrijven Boss Vakuum en BS Verpackungen tijdens de ExpoSE van afgelopen jaar in Karlsruhe. De automatische sealmachine BS 47 dekt het gehele verpakkingsproces en wordt reeds op verschillende plaatsen in Duitsland ingezet. 

Met tot wel 30 schalen per minuut bieden de sealmachines de mogelijkheid om schaaltjes transportveilig te sluiten. Het model BS 52 is met name bij de groenten- en fruitproductie geschikt. Wanneer om logistieke redenen ook het vacuüm verpakken noodzakelijk is, is het model BS 47 geschikt. Deze beschikt over een goed presterende vacuümtechniek van de firma Busch, evenals alle noodzakelijke elementen voor de doelgerichte verlenging van de houdbaarheid van kwetsbare producten (Skin- of MAP-verpakkingen).

Het gebruik van hoogwaardige afzonderlijke componenten garandeert een lange levensduur en stabiliteit. 

Stabiliteit in veeleisende productieprocessen
Alle belangrijke procesparameters laten zich eenvoudig via de touchscreen-besturing van de firma Siemens besturen. "Bij de constructie werd waarde gehecht aan het gebruik van hoogwaardige afzonderlijke componenten. Deze garanderen een lange levensduur en zijn de basis voor stabiliteit in veeleisende productieprocessen", bevestigt een woordvoerder van het bedrijf. 

Sealtools worden individueel op aanvraag van de klant geproduceerd. Daarbij kan de firma BS Verpackungen gebruik maken van haar jarenlange ervaring binnen de werktuigbouw. Snelwisselframes garanderen het eenvoudig en snel ombouwen van de machine.


Schaaltjes kunnen eenvoudig op de transportbanden gelegd worden tijdens het geautomatiseerde verpakkingsverloop. 

Samenspel van folie, schaaltje en machine
Naast vakkennis over machinetechniek heeft de firma BS Verpackungen ook een netwerk van schaaltjes- en folieproducenten ter beschikking, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Het samenspel van folie, schaaltje en machine is de basis voor een optimaal verpakkingsresultaat, zegt het bedrijf.

"Door het nationale servicenetwerk en een grote beschikbaarheid van vervangende onderdelen zorgen we voor een vakkundig onderhoud van de machines. In geval van nood staan we met een volledig uitgeruste gereedschapswagen ter beschikking." 


Individueel geproduceerde sealtools met snelwisselframes.

Jarenlange ervaring, ook buiten de branche
BS Verpackungen begeleidt sinds meer dan dertig jaar klanten uit de vlees-, catering- en techniekindustrie. De jarenlange kennis, ook buiten de branche, maakt het mogelijk om methodes die zich als succesvol hebben bewezen ook op andere toepassingsgebieden (zoals groenten en fruit) toe te passen. Het internationaal werkende verkoopteam begeleidt klanten met vakkundig advies en technische scholing wereldwijd. Het goede servicenetwerk ondersteunt klanten op het gebied van installatie, reparatie en de levering van vervangende onderdelen.


Het automatisch uitwerpen van gesealde schaaltjes.

Voor meer informatie:
Bärbel Schaeffauer
Werbende Verpackung GmbH
Parkstr. 9, 9a
73430 Aalen 
Telefoon: +49 73 61 - 56 99-0
Telefax: +49 73 61 - 56 99-30
E-mail: info@bs-verpackungen.de
www.bs-verpackung.de

Boss Vakuum
Vertriebszentrale Nord
Lüthenweg 1
27356 Rotenburg (Wümme)
Tel. +49 4269 92232 0 
Fax +49 4269 92232 29 
E-mail info@bossvakuum.de  
Web www.vacuum-boss.com 
www.boss-vakuum-shop.de 
www.boss-tv.de  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven