Marktrapport Oostenrijk week 18/2019

'Oostenrijkse aardappelen zo goed als uitverkocht, ook uien worden schaarser'

Bij de meeste aardappelverpakkingsbedrijven in Niederösterreich gaat de verkoop van seizoen 2018/19 nu echt ten einde. In de komende dagen worden de laatste hoeveelheden uit de opslagplaatsen van de handelaren aan de supermarkten uitgeleverd, leveringen van telers zijn er niet meer. Bij enkele bedrijven zal het met kleine hoeveelheden mogelijk zijn om tot aan het nieuwe seizoen Oostenrijkse aardappelen te blijven leveren. Het overzienbare aanbod wordt echter aangevuld met importaardappelen en vroege aardappelen uit het Middellandse Zeegebied.De buitenlandse aardappelen zouden dit jaar echter ook vroeger op kunnen raken dan in andere jaren. Het nieuwe Oostenrijkse seizoen van 2019 start in Burgenland vermoedelijk in de vierde week van mei. Aan de prijzen voor aardappelen is niks meer veranderd. In Niederösterreich worden consumptieaardappelen meestal voor circa 25 euro per 100 kg overgenomen. Voor draadwormvrije premiumaardappelen met het AMA-keurmerk valt tot maximaal 30 euro per 100 kg te behalen.

Lokale uien steeds zeldzamer

Het aanbod aan uien uit Niederösterreich neemt continu af. Bij veel aanbieders is de verkoop reeds afgesloten. Contractueel vastgelegd zullen er echter ook uien uit Niederösterreich tot aan het seizoenseinde in de schappen van de levensmiddelenhandel liggen. De prijzen tenderen verder omhoog, waarbij de meest genoemde prijzen deze week nog onveranderd blijven. Voor uien, gepoetst en gesorteerd in een kistje, werd afhankelijk van kwaliteit en grootte in week 18 meestal tussen de 60 en 64 euro per 100 kg betaald.Geen veranderingen op de wortelmarkt
De omstandigheden bij de afzet van wortelen zijn in Niederösterreich niet veranderd. Het aanbod neemt weliswaar continu af, maar de wortelen worden nog steeds in zowel binnen- als buitenland afgezet. Het prijsniveau blijft onveranderd.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven