Upgrade aangekondigd

Avocado Quality Meter voorspelt drogestofgehalte aan de boom

Felix Instruments heeft belangrijke verbeteringen aangekondigd voor haar nieuwste apparaat, de F-751 Avocado Quality Meter.

De Avocado Quality Meter, die in januari 2019 werd geïntroduceerd, stelt avocadotelers en verpakkers in staat om het drogestofgehalte van Hass-avocado's nauwkeurig te schatten terwijl ze nog aan de boom hangen, zonder schade aan te richten. Felix Instruments bracht dat tegelijkertijd met de nieuwste firmware-upgrade naar buiten. De Avocado Quality Meter kan nu effectief fruit meten met een nauwkeurigheid van *1,15 droge-stofeenheden per vrucht en **0,83 droge-stofeenheden in trossen van vijf.

Droge stof is de primaire meetstandaard van avocadotelers en -verpakkers, die afhankelijk zijn van de beoordeling van rijpheid van het fruit. Met behulp van microgolfovens of dehydrators vereist het meten van droge stof normaal gesproken destructieve monsterneming en het wegen, drogen en opnieuw wegen van het fruit. Vervolgens moet dit proces in de loop van het teeltseizoen worden herhaald.

Volgens het bedrijf verandert de Avocado Quality Meter dit proces volledig. Met behulp van nabij-infrarood licht en binnen een paar seconden kan de avocadoteler het drogestofgehalte van avocado's nauwkeurig beoordelen - ze zeggen dat het tijd en vruchten bespaart en vaak de nauwkeurigheid van de beoordelingen van het drogestofgehalte verbetert.

Felix Instruments zegt dat de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de meter zijn toegenomen. "We zijn zeer enthousiast over onze laatste verbeteringen op het gebied van nauwkeurigheid", aldus Scott Trimble, Marketing Director van Felix Instruments. "We werken voortdurend samen met Dr. Jorge Osuna van INIFAP en onze wetenschappers zijn meerdere keren naar Mexico gereisd om zowel gegevens te verzamelen als lokale avocadotelers en verpakkers te ontmoeten om ons verbeterde avocadomodel te testen. Het is onze missie om onze apparaten altijd te blijven verbeteren. Met dat in gedachten produceren we nu een ongelooflijk apparaat en blijven we ons best doen om het nog beter te maken."

De Avocado Quality Meter is de eerste in Felix' lijn van kwaliteitsmeters voor specifieke producten. "Bij een aantal producten is de rijpheid afhankelijk van het brix- en drogestofgehalte", voegde Trimble toe. "We werken samen met een aantal internationale partners met het doel om dit jaar kwaliteitsmeters voor andere specifieke producten te introduceren."

* Waar droge-stofeenheden procent droge stof zijn. Berekend op 23 procent droge stof, vier scans per avocado.
** Ook berekend op 23 procent droge stof, vier scans per avocado en gemiddelde droge stof op trossen van 5 avocado's.

Voor meer informatie:
Scott Trimble
Felix Instruments
Ph: +1 (360) 833-8835
strimble@felixinstruments.com
www.felixinstruments.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven