Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Grieks kiwipakstation Zeus

Onlangs kregen we de gelegenheid om een kijkje te nemen in een verpakkingsstation van Zeus, een Griekse kiwi-exporteur. Het seizoen is bijna voorbij en het bedrijf maakt zich al weer klaar voor het volgende seizoen, maar er was nog genoeg te zien. De locatie is betoverend met Mount Olympus op de achtergrond. Zodra je binnen bent, zie je hoe Zeus binnenkomende en uitgaande kiwi's verwerkt. 

Klik hier voor het fotoverslag.

De capaciteit van het verpakkingsstation ligt tussen de 300 en 350 ton per week. Momenteel gebruikt Zeus een oude sorteermachine. Vervanging voor een hypermoderne sorteermachine staat voor volgend jaar in de planning. Hierdoor zal de capaciteit met 12% stijgen. 

De kiwi's van Zeus gaan de hele wereld over. 40% van de totale teelt gaat naar het VK. 20% wordt naar de rest van Europa geĆ«xporteerd. De overige 40% gaat landen als China, de VS en Chili. Zeus werkt momenteel met Italianen en een ander Grieks bedrijf aan het ontwikkelen van een aantal nieuwe rassen van de golden kiwi. Ze verwachten de nieuwe kiwi's op de Fruit Logistica in Berlijn te kunnen laten zien, maar het is mogelijk dat ze ook samples naar de Fruit Attraction in Madrid meenemen. 

Klik hier voor het fotoverslag.

Voor hier voor informatie:
Christina Manossis
Zeus
Tel: +30 23510 53 559
Email: info@zeuskiwi.gr    
www.zeuskiwi.gr 

Publicatiedatum: