Azerbeidzjan: Bakoe Port tekent overeenkomst met Venlo transport hub

Baku International Sea Trade Port (BISTP) in Azerbeidzjan heeft een overeenkomst getekend met bedrijven in Venlo. Een delegatie uit Bakoe haven bezocht vorige week Limburg met het doel om overeenkomsten op het gebied van logistiek te sluiten. 

Nederlandse partners zijn Cabooter Group, SMART Logistics Center Venlo, the Limburg Development and Investment Company, Greenport Venlo, KLG Europe, Northern Limburg Development Council, the Azerbaijan-Netherlands Business Hub and the Fontys University of Applied Sciences. 

Taleh Ziyadov, directeur van BISTP vertelt dat de samenwerking gebaseerd is op de strategie om van Azerbeidzjan een regionale hub te maken. "We willen bekende bedrijven uit Nederland en Europa aantrekken tot de haven van Bakoe. Het verheugt ons dat Nederlandse bedrijven in de logistieke keten tussen Azië en Europa speciale aandacht besteden aan de nieuwe haven van Bakoe in Alyat."

Beide partijen zijn met logistieke bedrijven in Venlo een test met containertransport op de lijn Venlo-Istanboel-Bakoe-China voor volgende maand overeengekomen. Bakoe haven denkt er ook over om een vertegenwoordiging in Venlo te openen. Als deel van de overeenkomst met Fontys University zullen specialisten van Bakoe haven opgeleid worden tijdens een periode van zes maanden in Venlo. 

Bakoe haven onderneemt stappen om een regionale transport en logistiek hub in Eurazië te worden. Een nieuwe haven wordt nu in Alyat gebouwd. Aan het einde van de eerste fase van de bouw zal de vrachtverwerkingscapaciteit van de haven stijgen tot 10-11,5 mln ton en 40.000-50.000 TEU. Tegen het eind van de tweede en derde fase zal deze capaciteit 25 mln ton en 1 mln TEU per jaar zijn. 

Azerbeidzjan ligt op het kruispunt van de belangrijkste Euraziatische transportroutes. Het land en Bakoe haven zouden een commerciële brug tussen Europa en Azië kunnen vormen, een belangrijke distributie hub. 

Bron: www.portseurope.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven