Eerste uitzending a.s. zondag 5 mei op televisie (RTL 4 om 17.30 uur)

Nieuw seizoen 'Nederland Proeft' van start

Aanstaande zondag gaat op RTL4 het derde seizoen van start van het populaire televisieprogramma Nederland Proeft. Het programma (met bijbehorend online (video) platform) draait om culinair genieten in eigen land met producten van eigen bodem. Elke week staat een specifiek type groente of fruit centraal. Presentator Winston Post bezoekt telers die uitleg geven over de teelt van hun product. Chef-kok Ed Hoogendijk maakt vervolgens gezonde en lekkere gerechten met het product van de week.  

In de eerste aflevering staat de asperge centraal, als Koningin van de Groente. Winston Post bezoekt aspergeteler Twan Wulms, een teler van het platform www.vaneigenbodem.nl dat is opgezet door ZON fruit & vegetables. In de programma’s die in de weken erna volgen, komen verder de telers aan bod Bert van den Brand (l’Amuse tomaten), Frank Bakker (oranje paprika), Arwin Valkenburg (aubergine), Theo Verhoeven (rabarber), Michiel Penninx (aardbei), William Vergeldt (prei) en Corné Smulders (Intens tomaten).

Consumptie
Nederland Proeft wordt geproduceerd in samenwerking met www.Vaneigenbodem.nl en het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Nederland Proeft heeft daarom een belangrijk doel: de consumptie van groenten en fruit stimuleren. Kijkers worden in het programma geïnspireerd om gezond en gevarieerd te eten. Nederland Proeft biedt hiertoe een podium aan gezonde initiatieven en concepten. Hoe kun je lekkere verse hapjes maken voor kinderen? En eten kinderen meer groenten als het leuk gepresenteerd wordt?  Hoe kun je lekker barbecueën met groenten en nog veel meer tips.

Nederland Proeft wordt vanaf 5 mei tot en met 23 juni iedere zondag om 17.30 uur uitgezonden op RTL 4.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven