Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Caustier viert 100-jarige bestaan

“80% van de Franse abrikozen wordt op onze machines gesorteerd”

In 1919 richtte Georges Caustier een kleine mechanische werkplaats op in Perpignan. In 1925 vond hij de eerste machine uit om fruit en groenten mee te sorteren. Een eeuw later is Caustier by STC de leider op de Franse markt voor het sorteren van perziken en abrikozen met een omzet van ongeveer 4,5 miljoen euro.

Het Caustier-team was aanwezig bij MedFEL. Van links naar rechts: Patrice Princen, Ramon Donoso, Céline Bonfanti en Mathias Rodriguez

Een turbulente geschiedenis
Claude, de zoon van Georges Caustier, voegde zich in 1947 bij zijn vader. In 1966, toen het bedrijf 35 werknemers telde, lanceerde Caustier France zichzelf op de internationale markt. In 2001, na de beëindiging van een technische samenwerking met AWETA, kampte het bedrijf met enkele ernstige problemen. In 2009 werd faillissement aangevraagd ondanks een omzet van 5,5 miljoen euro en een orderportefeuille met een waarde van meer dan 2 miljoen euro.

Precies in die periode besloten Vincent Colleu en Lionel Mailhes, twee vertegenwoordigers bij Caustier France, samen met Dominique Bouvier (verkoopagent bij het bedrijf) hun krachten te bundelen om de structuur aan te pakken en over te nemen. Dit werd het begin van STC (Société de Technologie et de Calibrage). In april 2009 veranderde de naam in ‘Caustier by STC’. 

Een nieuwe fabriek
In november 2012 besliste het managementteam alle activiteiten en expertise te verplaatsen naar een nieuwe fabriek in de Belair ZAC in Perpignan. De investering hiervoor bedroeg toen 1,8 miljoen euro. De nieuwe faciliteiten beslaan een oppervlakte van 7000 m2. Op dit moment bestaat het team uit ongeveer 30 werknemers en wordt het nog altijd beheerd door Lionel Mailhes, Vincent Colleu en Dominique Bouvier.

Caustier by STC maakt alles helemaal zelf. Twee jaar geleden integreerde het bedrijf de French Fab Attitude het idee van ‘100% zelfgemaakt’: van de creatie van de software, de ontwikkeling van de fruitbeker en tot de elektrische kast. Het bedrijf ontwikkelde ook optische kalibratie, infrarood in zeer hoge resolutie. Deze machines kunnen niet alleen de grootte en het gewicht meten, maar ook de kleur, het brixniveau en de stevigheid.

Het assortiment aan sorteermachines
De sorteermachines van Caustier zijn aangepast aan verschillende typen vraag en verschillende budgetten. De machines sorteren allerlei soorten fruit: van kersen tot watermeloenen, langwerpig fruit als komkommers, aubergines en tropisch fruit, met een snelheid van 1 tot 30 ton per uur. De activiteit is voornamelijk gericht op het sorteren van abrikozen, perziken en nu ook op het sorteren van tomaten.

Voor meer informatie:
Patrice Princen
Caustier by STC
patrice.princen@gmail.com  
www.caustier.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven