Guinness World Record

800 kilo aardbeien in Italiaanse megataart

De grootste aardbeientaart te wereld werd gemaakt ter gelegenheid van een evenement in Scanzano Jonico op zondag 28 april 2019. Maar liefst 300 uur, 3.500 eieren, 103 kilo bloem, 100 kilo suiker en 800 kilo aardbeien waren nodig om dit te realiseren.

De enorme taart werd gebakken door diverse meesterbakkers en door vrijwilligers van de Santissima Annunziata parochie. De taart had een lengte van 60,48 meter en dat is 28 meter langer dan de vorige taart, die in Frankrijk werd gemaakt.

De taart is opgenomen in het Guinness Book of World Records. Meer dan 800 kilo aardbeien van het Sabrosa ras werden beschikbaar gesteld door Piraccini Secondo, dat ook organisator was van het evenement.

"We hoeven ons geen zorgen te maken over overproductie en daling van de consumptie. De feestdagen zijn net geweest en op 1 mei is het ook een bijzondere dag. We wilden daarom niet alleen Basilicata promoten, maar ook dit fruit dat uitstekend is in alle opzichten", zegt Valchirio Piraccini.

Het aardbeienseizoen is in volle gang en de regio Basilicata telt meer dan 1000 hectare met dit gewas. Het evenement was een goede gelegenheid om te laten zien met hoeveel professionaliteit en zorg de teelt wordt uitgevoerd, aldus de organisatoren.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven