Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

JBT Corporation tekent definitieve overeenkomst om Proseal over te nemen

JBT Corporation heeft bekend gemaakt dat ze een definitieve overeenkomst hebben getekend om Proseal UK, een toonaangevende leverancier in tray sealing-technologie, te verkrijgen. Proseal heeft z'n hoofdkantoor in het VK en productielocaties in de VS en Australië. 

Tray sealing is een verpakkingstechnologie die voor een breed assortiment voedingsproducten gebruikt wordt, waaronder kant-en-klaarmaaltijden, verse producten en sandwiches. Het bewaart de versheid en smaak door het product te sealen met een film over de voorgevormde tray. Proseal is toonaangevend in het ontwikkelen van milieuvriendelijke verpakkingen waarbij het gebruik van plastic geminimaliseerd wordt en voedingsverspilling verminderd wordt door de houdbaarheid te verlengen. 

Tom Giacomini van JBT: "De acquisitie van Proseal vertegenwoordigt een belangrijke uitbreiding van de mogelijkheden van JBT en draagt bij aan onze end-of-line marktpositie. We zijn ervan overtuigd dat de technologie van Proseal mondiale groeimogelijkheden verdient."

Carlos Fernandez van JBT: "Tray sealing is relevant voor veel van onze FoodTech klanten, vooral in de zich snel uitbreidende markt van de kant-en-klaar voeding."

De acquisitie van Proseal is geraamd een jaarlijkse opbrengst van      € 89 mln te genereren met EBITDA marges van ongeveer 25% voor acquisitie gerelateerde kosten. 

De aankoopprijs is € 255 mln en verwacht wordt dat de zaak in Q2 2019 rond komt nadat aan de nodige eisen voldaan is. 

Voor meer informatie:   
Megan Rattigan
JBT Corporation 
Tel: +1 312 861 6048
www.jbtc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven