Uitgevers valse NAK-certificaten gevonden

Nadat de NAK bijna 2 weken geleden bekend maakte dat er valse certificaten waren ontdekt, heeft de NAK in dit onderzoek succes kunnen boeken. Een pootgoedbedrijf en een handelaar hebben toegegeven ongecertificeerde pootaardappelen te hebben verkocht aan Belgische afnemers en deze tijdens het transport te hebben voorzien van zelfgemaakte valse NAK-certificaten. Het betreft in totaal meer dan 250 ton pootaardappelen van het ras Fontane uit de oogst van 2018.

Nadat in het eerste gezamenlijke bedrijfsbezoek met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geen informatie boven tafel kwam, heeft de NAK het verdere onderzoek zelfstandig voortgezet, samen met Breeders Trust. Dat heeft er toen snel toe geleid dat beide bedrijven hebben bekend.

Deze fraude lijkt vooralsnog geen verband te hebben met de illegale pootgoedhandel waarvoor Breeders Trust afgelopen maart heeft gewaarschuwd. Wel zijn er naar aanleiding van de berichtgeving over dit onderzoek ook andere nuttige signalen ontvangen waarnaar verder onderzoek zal worden gedaan.

Bron: NAK


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven