Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitgevers valse NAK-certificaten gevonden

Nadat de NAK bijna 2 weken geleden bekend maakte dat er valse certificaten waren ontdekt, heeft de NAK in dit onderzoek succes kunnen boeken. Een pootgoedbedrijf en een handelaar hebben toegegeven ongecertificeerde pootaardappelen te hebben verkocht aan Belgische afnemers en deze tijdens het transport te hebben voorzien van zelfgemaakte valse NAK-certificaten. Het betreft in totaal meer dan 250 ton pootaardappelen van het ras Fontane uit de oogst van 2018.

Nadat in het eerste gezamenlijke bedrijfsbezoek met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geen informatie boven tafel kwam, heeft de NAK het verdere onderzoek zelfstandig voortgezet, samen met Breeders Trust. Dat heeft er toen snel toe geleid dat beide bedrijven hebben bekend.

Deze fraude lijkt vooralsnog geen verband te hebben met de illegale pootgoedhandel waarvoor Breeders Trust afgelopen maart heeft gewaarschuwd. Wel zijn er naar aanleiding van de berichtgeving over dit onderzoek ook andere nuttige signalen ontvangen waarnaar verder onderzoek zal worden gedaan.

Bron: NAK

Publicatiedatum: