Richard Strijbis, Tovano:

"Ondanks areaalgroei Medjoul-dadels blijft markt goed in balans"

Tholen - Maandag 6 mei gaat de Ramadan weer van start. "Een leuke periode in de noten- en zuidvruchtenhandel. Het is niet dat je je hele voorraad erop afstemt, maar onze allochtone relaties komen net wat extra handel halen. Dat geldt voor de dadels, maar ook voor producten als cashewnoten en amandelen", vertelt Richard Strijbis van Tovano uit Maasdijk.


5 kilo doos Medjoul dadels

Binnen de dadels vormt de Medjoul-dadel volgens de directeur nog altijd de crème-de-la-crème van het assortiment. "Maar naast de Medjouls bieden we ook verpakte dadels uit Tunesië en Iran aan. Zo hebben we elke klant wat te bieden. De ene klant kiest voor een dure Medjoul-dadel en een ander neemt een slof goedkopere Tunesische dadels mee", vertelt Richard.

Volgens hem is de markt voor Medjoul-dadels nog altijd goed in balans. "Het areaal Medjoul-dadels is de laatste jaren fors gegroeid en er zijn aanzienlijk meer Medjouls beschikbaar dan vroeger, maar wereldwijd groeit de vraag ook, waardoor de markt redelijk goed in balans blijft. Het zal altijd een dadel blijven waar wat meer voor gerekend wordt", aldus de importeur.


Dadels met pit uit Tunesië, 200 gram

Ook de afzet van het notenassortiment verloopt voorspoedig. "Walnoten, zowel gepeld als ongepeld, maar ook amandelen en cashewnoten vliegen de deur uit", aldus Richard. Ook de verkoop van pijnboompitten loopt redelijk door hoewel de pitten door schaarste enorm duur zijn geworden. "Er zijn problemen met de aanvoer vanuit China en dat zorgt voor recordprijzen. Maar we gaan het voorjaar en de zomer in en dat is toch pijnboompittentijd, dus ik verwacht dat ze nog duurder gaan worden."

Voor meer informatie:
Richard Strijbis
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 52 83 33
Fax: (0174) 52 80 01
richard@tovano.nl
www.tovano.nl

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven