B-Berry

Blauwebessensorteerder stuurt eerste sap naar Azië

"abbGrowers is sorteerder en verpakker van blauwe bessen, met veel internationale contacten. Wij zijn bovendien ook teler en als enige teler in Nederland, maken we ons blauwe bessen sap zelf: het b-berry sap, “, vertelt Suzanne Douven, b-berry marketing en researchspecialist bij abbGrowers. “Onze eerste levering van dit 100% puur blauwe bessen sap naar een klant in Taiwan is zojuist succesvol ontvangen.”

Nadat de bessen van het veld geplukt zijn, komen deze in de verpakkingshal van abbGrowers en worden daar gesorteerd. Met de meest innovatieve machines kan onderscheid gemaakt worden in de verschillende kwaliteitsaspecten van de blauwe bes. Zoals de mate van rijpheid, kleur en grootte. Verspilling van bessen wordt voorkomen omdat bijna alles bruikbaar is wat uit het sorteerproces voortkomt. Zo komt een selectie vrij die geschikt is voor het verwerken tot jam of sap.

“Het b-berry sap wordt professioneel geperst en gebotteld, met geavanceerde apparatuur. Uit 1 kilo bessen wordt 750 ml b-berry sap geperst. Het sap heeft een 100% blauwe bessen gehalte. Uit wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat de gezondheidsaspecten in het b-berry sap niet veranderen tijdens het verwerkingsproces. Sterker nog de antioxidanten nemen zelfs iets toe tijdens het verhittingsproces”, legt Suzanne uit.

“Wij leveren ons sap wereldwijd aan klanten. Zo hebben we onlangs in Taiwan een leuke order geleverd,”vertelt Huub Welles, salesmanager bij abbGrowers. “Voor de eerste order 8 pallets b-berry 100% puur blauwe bessen sap in 250 en 750 ml flesjes. De klant was heel positief over ons product. Zij letten vooral op de pure smaak en de gezondheidsaspecten. In Azië is branding heel belangrijk en dat geldt ook voor onze klant. Het uiterlijk van het product is daar bijna net zo belangrijk als de binnenkant. Bovendien is er een groot vertrouwen in westerse producten. Vervolgorders zullen ook niet lang uitblijven, verwachten wij.”

Voor meer informatie:
Huub Welles
abbGrowers
Tel: 077-2300004 of
sales@abbgrowers.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven