Noren oogsten eerste sla van de koude grond

Afgelopen weekend werd in Rogaland, in het zuiden van Noorwegen, de eerste sla van de koude grond geoogst. Door de hoge temperaturen gedijt de groente goed. De eerste ijssla zal naar verwachting half mei klaar zijn om te worden geoogst.

Van de groenten in de bewaarloodsen zijn er nog steeds relatief grote voorraden knolselderij, koolraap en wortelen. Minder goed gaat het met de voorraden rode ui en kroten in de bewaarloodsen en van witte kool en gele uien is nog slechts een kleine hoeveelheid over.

De aardappelprijzen blijven deze week stabiel ondanks een stijging van de doelprijs. De kwaliteit is goed, maar er worden veel aardappelen uitgesorteerd om de kwaliteit op peil te houden. Bij de telling van 15 april bleek dat de hoeveelheid aardappelen in de bewaarloodsen iets hoger ligt dan vorig jaar om deze tijd.

Wat de kasgroenten betreft, wordt er wekelijks in Noorwegen 1,3 miljoen komkommers geoogst. Dat is iets minder dan de totale vraag en de komkommer wordt dan ook goed verkocht. Ook de tomatenteelt is goed van start gegaan.

Bron: www.landbruksdirektoratet.no


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven