Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Chiquita CEO Carlos Lopez Flores

"Nederlanders geven de voorkeur aan gele bananen, Zuid-Europeanen consumeren ze groener"

Bananen groeien er niet, maar aan de oever van het meer van Genève, in Etoy in het Zwitserse kanton Waadt, bevindt zich het hoofdkantoor van de wereldmarktleider in de handel met bananen. De geschiedenis van de bananen van het merk Chiquita, vroeger bekend als de Union Fruit Company (UFC), begon in 1889 in Boston, Massachusetts. In 1954 werd ze onder de naam UFC het grootste bananenbedrijf ter wereld met een wereldmarktaandeel van 33%. 

Voor de Zwitserse markt komen de bananen hoofdzakelijk uit Panama en Costa Rica, waar onlangs een nieuwe bananenterminal werd ingewijd. De bananen worden groen geplukt en de containers worden op 13°C gehouden tot ze vijftien dagen later hun loshaven in het Nederlandse Vlissingen bereiken. Chiquita beschikt over 16.000 koelcontainers, bijna de helft daarvan met gecontroleerde atmosfeer. Tenslotte nemen de bananen in Europa dankzij het plantenhormoon ethyleen hun zonnige kleur aan, afhankelijk van de markt in verschillende geeltinten: "De Nederlanders geven de voorkeur aan zeer gele bananen, de Zwitserse hebben ze graag tussen groen en geel in. Zuid-Europeanen consumeren ze groener", verklaart de huidige voorzitter Carlos Lopez Flores tegenover Swissinfo.ch

Voor meer informatie:
Chiquita Headquarter Europe
Chiquita Brands International Sàrl
Tuilière 16
1163 Etoy (VD)
Schweiz
Tel: +41 (0)58 272 2000
www.chiquita.com  

Publicatiedatum: