Colombia: Export van meer dan 15.000 ton Hass avocado in 2019

Vanuit de haven van de Colombiaanse stad Buenaventura werd onlangs 22 ton Hass avocado naar Argentinië verzonden. Het was de tweede partij die Colombia dit jaar naar dit land verzond na de opening van deze markt voor dit fruit en andere agrarische producten.

Het fruit was afkomstig van teeltbedrijven in Valle del Cauca, die zich bevinden in de door de ICA (Colombiaans Landbouwinstituut) aangewezen teeltgebieden. Op deze teeltbedrijven vinden uitgebreide inspecties en controles plaats om te garanderen dat wordt voldaan aan de eisen die door de internationale markten worden gesteld.

"De export van Hass avocado blijft groeien. Dat gegeven is het resultaat van het werk dat we verrichten in de gehele keten, vanaf de oogst tot aan de verzending van de producten. Het is een bewijs van het feit dat samenwerking veel vruchten afwerpt", stelt Deyanira Barrero León, algemeen manager van de ICA.

Rodolfo Ahumada, commercieel directeur van Pacific Fruits: "Deze markt, die met hulp van de ICA en het ministerie van Landbouw is geopend, biedt ons de mogelijkheid om fruit met middelgrote en kleine maten, dat soms geen kans maakt op andere markten, af te zetten. Het is een goed alternatief voor ons product".

Tot nu toe heeft Colombia in 2019 al meer dan 15.000 ton Hass avocado verscheept. De bestemmingen voor dit fruit waren Duitsland, Saoedi-Arabië, België, Costa Rica, Spanje, de VS, Frankrijk, Nederland, Engeland, Italië, Panama en het Verenigd Koninkrijk.

 

Bron: agronegocios.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven