Italiaans-Franse Montana Groupe heeft druiven als vlaggenschip

"Wij zijn een Italiaans-Franse groep en gespecialiseerd in de teelt van verschillende gewassen, maar druiven zijn ons vlaggenschip. In de afgelopen 33 jaar zijn we zijn we uitgegroeid naar een groep die gewassen van uitstekende kwaliteit levert, 300 werknemers in dienst heeft bij 14 verschillende bedrijven en meer dan 300 boomgaarden tot zijn beschikking heeft. Onze producten worden afgezet op Franse en andere Europese markten. We hebben veel respect voor de aarde en de mensen die bij ons werken", zegt Calogero Montana, directeur van de gelijknamige groep.

Calogero Montana

Het belangrijkste doel van Montana Groupe is de zekerheid voor en veiligheid van de consument. Dit wordt in alle fases geïntegreerd: teelt, verwerking, logistiek en afzet. Het innovatieve proces is erop gericht om de kwaliteit van de gewassen te verbeteren zodat handelspartners meer dan tevreden kunnen zijn.

Aanbod bij de Rungis markt

Calogero Montana begon in de jaren tachtig samen met zijn broer Francesco als druiventeler. Ze hadden veel aan de ervaring die vader Vito had opgedaan. Hun vermogen om sectorveranderingen en innovaties te implementeren werd aangewend om teelttechnieken te verbeteren. De Montana Groupe maakt gebruik van geïntegreerde gewasbescherming en wil in 2020 gewassen met nul residu telen. Het introduceert ook een nieuwe biologische lijn met de naam 'Miss Baby'.

"We proberen altijd op een efficiënte en gepersonaliseerde manier te anticiperen op de verzoeken van de klant zodat we aan zijn verwachting kunnen voldoen. Het centrum van ons bedrijf verdeelt zich over twee plekken: tussen Ravanusa en Mazzarrone in Italië en in Rungis, Frankrijk. Dit zijn strategische locaties voor de teelt en afzet. Ons handelsteam staat in nauw contact met de afdeling productie, marketing en logistiek. Kwaliteit staat centraal en we hebben aandacht voor de behoeften van de klant", zegt Montana.

"Onze verwerkingsfaciliteiten beslaan 3000 m2 en zijn gevestigd in drie zones: in Ravanusa en Mazzarrone op Sicilië, met BGA-aanduiding en de derde zone is Bari, in de provincie Apulië. De distributiecentra beslaan 4000 m2, zijn volledig gekoeld en liggen in strategische gebieden. Op deze manier kunnen we onze klanten voorzien van een realistisch leveringsprogramma", zegt Montana.

De verschillende faciliteiten zijn uitgerust met computersystemen die helpen bij de voorbereiding en de traceerbaarheid. Overal zijn kwaliteitsmanagers aanwezig. De groep verwerkt momenteel 7 mln kilo druiven en 15 mln kilo andere groenten en fruit. Daarnaast beschikt het over alle vereiste certificaten voor afzet op internationale markten.

Montana Groupe zal aanwezig zijn tijdens Macfrut in Rimini in paviljoen 006, met standnummer B04.

Voor meer informatie:
Montana Groupe
70 Rue de Montpellier
94650 - Rûngis France
Tel.: + 33 6 12 97 48 69
Fax: + 33 1 46 87 23 29
Email: montanacl@hotmail.fr


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven