Pepsico India is bereid schikking te treffen

Onlangs spande Pepsico een proces aan tegen vier aardappeltelers uit Gujarat wegens het kopen van pootaardappelen en afzetten van aardappelen van het FL 2027 ras, dat ook bekend staat als FC-5. Nu lijkt het erop dat de partijen een schikking willen treffen. 

De Amerikaanse multinational heeft Indiase telers aangeklaagd, omdat ze de aardappelsoort zouden verbouwen waarvan PepsiCo de chips van het merk Lay’s maakt. PepsiCo India zegt het alleenrecht te hebben op deze wat drogere aardappelvariant, FC5 genaamd.

Op de zitting van afgelopen vrijdag stelde de juridisch adviseur van Pepsico een mogelijke schikking voor. De advocaat vertelde de rechter dat Pepsico de zaak terug zou willen trekken indien de telers bereid zouden zijn om een overeenkomst te tekenen voor het kopen van de gepatenteerde FC-5 ras pootaardappelen en het afzetten van hun producten uitsluitend aan het bedrijf.

Tot de volgende zitting op 12 juni blijft het verbod voor de telers van kracht waarin door het hof bepaald is dat ze geen aardappelen mogen telen en afzetten. 

Eerder maakte Pepsico bekend stappen te zullen ondernemen tegen mensen die 'illegaal met hun gepatenteerde ras omgaan'. 

Freepressjournal.in citeerde een woordvoerder van Pepsico: "We deden dit om onze rechten te beschermen en het belang van telers die aan ons verbonden zijn en pootaardappelen van ons gepatenteerde ras gebruiken veilig te stellen."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven