Lennart Middelburg: "Het mooiste werk blijven de mixvrachten"

VMP breidt im- en exportpakket uit

Tholen - Morgen, 1 mei, werkt Lennart Middelburg alweer tien jaar bij Vegetables Market Place in Poeldijk. "De tijd vliegt en geen dag is hetzelfde. Vorig jaar april zijn we begonnen met onze eigen loods in Poeldijk. Dit werd zowel door klanten als leveranciers en telers als erg positief ervaren. Inmiddels is er alweer veel handel door onze loods gegaan. Voor ons was het ideaal om iets meer voorraad op te slaan, omdat we producten kunnen opslaan in drie verschillende koelcellen. Begin dit jaar hebben we tevens ons BRC-certificaat behaald en daar zijn we erg trots op, omdat je hiermee ook een goed signaal afgeeft naar je klanten."


Petra Stolze en Gert Middelburg

"Halverwege vorig jaar is Cristina Vlug Otálvaro bij ons gestart op de inkoop. Ze heeft de Import uit Spanje, Perpignan, Marokko, Italië, Frankrijk, Egypte, VK verder uitgebreid en zo ontvangen wij dagelijks vers product uit Europa voor de juiste prijs. Dit bleef niet onopgemerkt bij onze klanten, zo exporteerden wij al veel naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland, maar afgelopen maanden gaat er ook dagelijks handel van ons naar Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Estland, Litouwen nadat we ons verkoopteam hebben uitgebreid met Martin Djakov. Maar ook verkopen wij nu dagelijks in het binnenland, eerst was het een paar colli naar bedrijven alleen op het terrein maar tegenwoordig weten steeds meer bedrijven ons te vinden."


Cristina Vlug en Marta Iwaniec  

Vorige maand is ook Marta Iwaniec bij ons begonnen op de afdeling Inkoop / Verkoop. Vorig jaar importeerden wij al veel paprika's en tomaten vanuit Polen en konden onze klanten goed met dit product werken. Soms was ik via 'Google Translate' met een Poolse teler aan het appen en ging daar veel tijd in zitten. Ook wilden we ons assortiment uitbreiden vanuit Polen, zo importeren wij nu Chinese kool uit Polen en zullen hier ook meer producten bij gaan komen. Ook zal Marta de verkoop naar Polen en Oost Europa op zich gaan nemen. Hier gaat nog steeds een ruim assortiment van groente en fruit heen", vertelt Lennart.

"Ook is vorige maand Joost van Dijk bij ons begonnen op de Inkoop. Omdat we steeds een ruimer assortiment zijn gaan doen en goed contact met de leveranciers en telers belangrijk is en elke klant weer ander specificaties heeft, is de communicatie tussen onze inkopers en hen heel belangrijk. Zo krijgen wij de juiste producten binnen voor onze klanten met hun wensen. Ierland wil bijvoorbeeld lichte tomaten en Scandinavië weer rode. Uiteindelijk praat je nog steeds over een tomaat maar het is een wereld van verschil voor die twee markten. Ook zal hij op zoek gaan naar een zo goed mogelijk kwaliteitsproduct direct vanaf de bron", vertelt Lennart.

"We zitten nu alweer middenin het Holland-seizoen. Steeds meer klanten schakelen over naar Holland-product, maar omdat sommige producten de eerste weken toch nog in een productiedip zitten, laden we toch nog goed volume vanuit Almeria. Zo is bijvoorbeeld deze week de vraag naar paprika's heel goed, waardoor klanten nog altijd voor Spaans product kiezen. Naast de groenten die wij allemaal voeren, zijn we ook sterk gegroeid in fruit, citrus, exoten, aardappelen, uien en kruiden", vertelt Lennart. Het mooiste werk blijft de handelaar de mixvrachten vinden. "Als ik dan beneden langs de mixpallets loop en een hoogwaardig en verschillend mixassortiment op de pallets zie staan, geeft me dat altijd een goed gevoel. Ik zal dan ook niet uitsluiten dat we in de toekomst ons assortiment nog verder zullen uitbreiden met de beste kwaliteit!"


Lennart Middelburg en Martin Djakov 

Voor meer informatie:
Lennart Middelburg
Vegetables Market Place
ABC Westland 427
2685 DE Poeldijk
Tel: 0031 174527130
Mob: 0031 622509817
Lm@vmpbv.nl
www.vmpbv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven