Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Plus: 100% recyclebare plastic verpakking voor vers gesneden fruit

In 2021 gaat het verbod in op plastic wegwerpproducten. Maar daar gaat Plus niet op wachten. Daarom introduceren we deze week als eerste Nederlandse supermarkt afwasbaar servies als vervanging voor de plastic wegwerpvarianten. De eerste exemplaren van deze borden, kommen, bekers en bestek zijn in ontvangst genomen door Bas Eickhout, GroenLinks-politicus en Europarlementariër, die heeft meegewerkt aan het verbod op plastic producten.

"De plastic soep schreeuwt om maatregelen. Met de wet tegen wegwerpplastic, die onlangs in het Europarlement is aangenomen, leveren we daar een flinke bijdrage aan. Het initiatief van Plus om als eerste Nederlandse supermarkt nu al wegwerpplastic in de ban te doen, is een mooie eerste stap om het gebruik van plastic te verminderen.''

100% recyclebare plastic verpakking voor vers gesneden fruit
"Goed eten mag niet moeilijk zijn. Daarom zijn we blij met ons assortiment vers gesneden fruit. Om dit assortiment te verduurzamen, vervingen we eerder al de losse plastic deksels door een hersluitbaar folie. Maar we gaan verder: sinds medio april 2019 zit al ons vers gesneden fruit in een 100% recyclebare plastic verpakking. En die verpakking is ook nog eens meer dan 10% dunner", aldus Plus. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven