Stimulans voor de export naar de VS en Europa

Groen licht voor kwaliteitskeurmerk Mexicaanse mango's

De Associatie van Mango-exporteurs in Mexico (EMEX) heeft groen licht gegeven voor de invoering van het kwaliteitskeurmerk 'Mangos de México'. Het doel hiervan is om de mango-export naar de Verenigde Staten en Europa te stimuleren, zowel op korte als op middellange termijn. De promotiecampagne wordt geleid door Francisco Seva, een journalist uit het Spaanse Murcia.

"Met de oprichting van dit kwaliteitslabel willen we onze export naar de Verenigde Staten en naar de EU versterken. Het gaat om een zeer belangrijk onderscheidend kenmerk. Hiermee promoten we op internationaal niveau een uitstekend merkimago van onze mango", stelt Francisco Villegas, de voorzitter van EMEX.

"We werken eraan om ons kwaliteitskeurmerk volgend jaar al te ontwikkelen en om ervoor te zorgen dat we er ook andere markten mee kunnen bereiken die van groot belang zijn voor onze mango's, zoals Rusland en de Arabische Emiraten", vervolgt Villegas.

De voorzitter van EMEX geeft aan dat er in het huidige Mexicaanse mangoseizoen sprake is van een "uitstekende kwaliteit en een goede vraag op de internationale markten. We vertrouwen erop dat het op deze manier door zal gaan. Dat zou zeer gunstig zijn voor onze sector. We zijn ook erg tevreden met de optimale vraag naar onze mango's op de VS-markt".

 

Bron: murciaeconomia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven