IPL toont stappen die het neemt om fruit vers te houden voor Asda-klant

Onlangs waren medewerkers van IPL te zien in het programma Supermarket Secrets van BBC One. Hier gaven ze uitleg over de stappen die genomen worden om ervoor te zorgen dat de producten vers blijven voor de klanten van Asda.

Mike Rudge, IPL Citrus Technologist, deed ook mee aan het programma. Rudge werd gefilmd op de locatie in Sittingbourne en onderzocht de aankomst van een zending uit Zuid-Afrika.

Citrus wordt in koelcontainers verzonden, waardoor er minder kans is dat schimmels zich kunnen ontwikkelen. Eenmaal uit de container kunnen eventuele schimmelsporen die aanwezig zijn in de zending echter gaan groeien, wat voor schade en verspilling kan zorgen. Een eerste inspectie van enige zichtbare tekens van groei wordt gevolgd door het nemen van een monster van de zending. Dit monster wordt vervolgens in een ruimte geplaatst die op kamertemperatuur is, wat de opslag bij de consument thuis nabootst. Zo kunnen de ergste gevallen van schimmelbeschadiging, die niet zichtbaar zijn in een gekoelde omgeving, begrepen worden. 

Het fruit wordt ook gecontroleerd onder een ultraviolet licht, zodat alle beschadigde exemplaren kunnen worden verwijderd, omdat schimmels en sporen de neiging hebben om te groeien in beschadigingen en gaten.

Tijdens een ander onderdeel van het programma sprak directeur Mike Snell met Gregg Wallace over retailers die plastic verpakkingen schrappen en waarom Asda sommige versproducten nog steeds volledig inpakt in plastic. Mike liet zien hoe zuurstof verschillende soorten groenten en fruit beïnvloedt en hoe plastic de houdbaarheid van verse producten drastisch kan vergroten.

Bron: linkedin.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven