VK: aardappeloogst -25%

De overkoepelende aardappelenorganisatie van het Verenigd Koninkrijk schat de oogst van 2012 op 4,56 ton aardappelen. Dit is een daling van 25% ten opzichte van 2011 en is de laagste sinds 1976.


Aardappelen gebieden en opbrengst in het Verenigd Koninkrijk 2002-2012

De beplante areaal ligt ongeveer op 121.800 hectare. Dit is 5% minder dan vorig jaar. De gemiddelde opbrengst wordt geschat op een vermindering naar 37.4 ton per hectare in vergelijking met 47.4 ton per hectare in 2011. Abnormaal koud en nat weer door geheel Engeland stond het poten en groei van de oogst behoorlijk in de weg. Eigenlijk zijn alle regio's zwaar getroffen maar veel is afhankelijk van wanneer gewassen geplant zijn, het type grond en topografie.


Totale aardappelen opbrengst in het Verenigd Koninkrijk 2002-2012 (klik om te vergroten)

Op donderdag 22 november was er ongeveer 11% (13.100 hectare) van de Engelse gewassen gerooid. De wil om alles te oogsten is heel hoog omdat de prijzen zich op een historisch laag niveau bevinden. Mocht er toch een groot gedeelte niet geoogst worden, dan zullen de cijfers herzien.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.