Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Boix demomiddag over kartonnen schaaltjes verpakkingsoplossing drukbezocht

Vanwege de toenemende vraag naar alternatieven voor plastic verpakkingen organiseerde Boix op donderdagmiddag 18 april jongstleden een demomiddag over de MCT-1/VE schaaltjes opzetmachine. De demo vond plaats in de showroom van Boix in Eerbeek. Hier konden geïnteresseerden kennismaken met de schaaltjes opzetmachine, verschillende voorbeelden van duurzame verpakkingen bekijken en ervaringen met elkaar uitwisselen.De groep van circa 25 deelnemers werd ontvangen in de showroom, waar het assortiment Boix dozenopzetmachines staat opgesteld. Na een korte introductie over Boix en de mogelijkheden voor het automatisch vormen en verlijmen van kartonnen dozen en schaaltjes, was het tijd voor de demonstratie van de Boix MCT-1/VE schaaltjes opzetmachine.


MCT-1 schaaltjes opzetmachine met tunnels als exit voor de kant-en-klare kartonnen schaaltjes

Milieuvriendelijke kartonnen schaaltjes en bakjes
De groep deelnemers kon ervaren hoe de Boix MCT-1/VE gelijktijdig twee verschillende formaten schaaltjes opzet: een hoog, conisch kartonnen schaaltje in fullcolour uitvoering en een laag, rechthoekig kartonnen presenteerschaaltje in een zwarte uitvoering. Naast deze stapelbare kartonnen schaaltjes en bakjes, zijn er nog veel meer uitvoeringen mogelijk voor het verpakken van bijvoorbeeld groenten, fruit, snacks, vleeswaren, brood, banket en andere zoetwaren. Daarom kon iedereen ter inspiratie meer dan 200 verpakkingsvoorbeelden bekijken van zowel massief karton als golfkarton.


Automatisch vormen en verlijmen van kartonnen schaaltjes

Ervaringen uit de praktijk
Na het praktijkdeel werden de ervaringen van klanten, die al met de schaaltjes opzetmachine werken, aan de hand van een praktijkcase geïllustreerd. Zo werd er ook stilgestaan bij de opname van een Boix MCT-1/VE in een productielijn. De demomachine is uitgevoerd met tunnels, die de exit vormen voor de opgezette schaaltjes. De MCT-1/VE schaaltjes opzetmachine is echter al voorbereid om op te nemen in een productielijn, waarbij transportbanen kunnen worden aangesloten als exit voor de opgezette schaaltjes.


Kartonnen schaaltjes en bakjes als duurzamere verpakkingsoplossing 

De deelnemers aan de demomiddag waren zeer geïnteresseerd in de milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen, de ervaringen vanuit de praktijk en de besparingen die het automatisch opzetproces biedt met betrekking tot personeel, logistiek en verpakkingsmateriaal. Er ontstonden dan ook boeiende discussies en er werd veel kennis over en weer gedeeld.

Tweede demomiddag op dinsdag 14 mei 2019 Boix kijkt terug op een geslaagde middag en organiseert een tweede demomiddag op dinsdag 14 mei aanstaande van 13.30 tot 16.00 uur.

Voor meer informatie:
Boix Europe
www.boixeurope.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven