Eerste Spaanse Doré's bij VerDi gearriveerd

Tholen - VerDi Import teelt al jaren Spaanse Doré in het uiterste zuiden van Spanje, dichtbij de delta van de Rio Guadalquivir. Donderdag 25 april zijn de eerste Doré's weer in Barendrecht gearriveerd. "De klanten stonden er al op te wachten", vertelt commercieel directeur Kees Kooijman.

In tegenstelling tot veel andere Mediterraanse productielanden is de oogst in Spanje goed verlopen. "We telen de Doré's bewust op lichtere grond. Bij deze teelt in Spanje worden de aardappelen geoogst met Hollandse rooimachines, maar zijn de bedden een stuk breder, waardoor er meer aardappelen per bed worden geoogst dan we in Nederland gewend zijn", vertelt Kees.


Kees Kooijman en kwaliteitsmanager André Bakker

"De aardappelen worden nagenoeg in maagdelijke grond geteeld en dat werpt zijn vruchten af. Mede dankzij beregening zijn de aardappelen gelijkmatig gegroeid. De opbrengsten zijn goed en de Doré's hebben een goede maatsortering en een mooi uiterlijk. We hebben gelukkig geen vorst gehad. De laatste weken is er wel wat regen gevallen, maar desondanks kunnen we toch nog redelijk vroeg starten.

"Dankzij onze jarenlange aardappelervaring weten we de juiste gronden, pootgoed, partners en logistiek te vinden. Mijn compagnon Mark Verweij begeleidt dit helemaal en doet de verkoop aan de echte aardappelhandelaren. Ook voor de primeuraardappelen uit Malta, de Galatina-kriel en de Nicola's uit Marokko kunnen de klanten bij ons terecht. Met name op de Oost-Europese markt zijn deze veelgevraagd", besluit Kees.Voor meer informatie:
Mark Verweij
VerDi Import
Tel; 0180-696464
mark@verdiimport.nl 
www.verdiimport.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven