Vraag naar diepgevroren suikermaïs groeit

De vraag naar diepgevroren suikermaïs is de laatste jaren gegroeid en biedt goede vooruitzichten op de internationale markt voor diepgevroren voeding. Handelaren geven steeds vaker de voorkeur aan diepgevroren suikermaïs van hoge kwaliteit omdat deze dankzij zijn toegevoegde waarde betere prijzen oplevert.  

Volgens Yuqiao Xie-Hultin, marketingcoördinator bij OctoFrost, zijn handelaren bereid meer te betalen vanwege het gemak van diepgevroren suikermaïs: "Handelaren geven aan dat ze bereid zijn om 5% tot 30% meer te betalen voor diepgevroren producten van premium kwaliteit. De vraag is hoe het komt dat de populariteit van diepgevroren producten zo sterk gegroeid is. Groenten en fruit die worden ingevroren volgens de IQF-technologie behouden hun natuurlijke kleuren, uiterlijke kenmerken en nog belangrijker hun smaak en voedingswaarde. Het spreekt voor zich dat IQF-producten langer houdbaar  en eenvoudig te bewaren zijn. Wanneer men in de juiste IQF-technologie investeert, dan is succes verzekerd."

 

OctoFrost levert een complete verwerkingslijn voor suikermaïs:

Blancheren
“Blancheren is cruciaal omdat het de enzymactiviteit deactiveert die verantwoordelijk is voor het verlies van voedingsstoffen en de textuur van suikermaïs. Er bestaat echter een gevaar voor overmatig blancheren wanneer men de blancheer temperatuur niet nauwkeurig kan regelen. Om deze reden kan de temperatuur van de de IF Blancher van OctoFrost nauwkeurig ingesteld worden met een marge van een halve graad Celsius. Hiermee wordt te overmatig blancheren van de maïskorrels voorkomen en blijven ze knapperig en stevig. Dankzij de stoominjectie in het blancheerwater van de OctoFrost IF Blancher wordt het energie-efficiëntie verhoogd wat resulteert in een hogere capaciteit," legt Xie-Hultin uit. 

Koelen
“Het is belangrijk dat het product onmiddellijk na het blancheren wordt gekoeld. Als het koelen snel gebeurt, dan is een lagere kerntemperatuur van de suikermaïs gegarandeerd voor deze in de vriezer wordt ingevoerd. Dit levert de hoogste opbrengst en beste productkwaliteit op," vervolgt Xie-Hultin. "De IF Chiller van OctoFrost zorgt dat het product geen vocht verliest en zijn natuurlijke kleur en voedingstoffen behoudt door het voorzichtig met ijskoud water te overgieten zodat het blancheerproces wordt gestopt."

IQF-invriezen
“Tijdens de laatste stap zorgt de OctoFrost IQF-vriestunnel ervoor dat de suikermaïs haar natuurlijke vorm behoudt en dat het product goed gesepareerd blijft dankzij fluïdisering en een optimale beweging van de bodemplaten. Uitdroging van het product wordt geminimaliseerd dankzij de snelle bevriezing in de IQF-vriezer. Hiermee wordt eveneens de opbrengst en productiviteit verhoogd," aldus Xie-Hultin. "Voor consumenten komt gemak altijd op de eerste plaats en zij zijn hier voortdurend naar op zoek. Diepgevroren maïs beantwoordt aan deze behoefte. De vraag naar diepgevroren groenten neemt over de gehele linie toe. Het is daarom van belang om efficiënte technologie te gebruiken om aan deze consumentenvraag tegemoet te komen en de winstgevendheid te maximaliseren."

 

Voor meer informatie: 
Yuqiao Xie-Hultin 
OctoFrost
Email: Sales@octofrost.com 
www.OctoFrost.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven