Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Frank Ocampo, Hagé International:

"Centraal-Amerikaans meloenenseizoen voor aantal landen en variëteiten slechtste in decennia"

Tholen - De ananasmarkt blijft de laatste weken een beetje doorkwakkelen. "Het is geen vetpot. De verkoop en vraag in de daghandel zit op een erg laag niveau. Prijzen liggen tussen de 7-8 euro, afhankelijk van de maat. Verwachting is wel dat na het tweede kwartaal het aanbod in Costa Rica opdroogt. Hopelijk zullen de prijzen door een lager aanbod ook weer eens boven de 10 euro stijgen", zegt Frank Ocampo van Hagé International.

De importeur moet tevens alle zeilen bij zetten voor het overzeese meloenenseizoen. "De laatste drie jaar op rij verliep het overzeese meloenenseizoen al niet top en het Centraal-Amerika seizoen is voor een aantal landen en variëteiten zelfs het slechtste jaar in decennia geweest", constateert de importeur. "Maar ik verwacht dat er in de staart van het Centraal-Amerikaanse seizoen nog wel betere prijzen voor de Galia en Cantaloupe worden gerealiseerd en dat ook het Spaanse seizoen goed kan starten."

"Door tekorten in een aantal landen met bepaalde variëteiten is de prijs van de gele meloenen de afgelopen weken bijvoorbeeld skyhigh geweest. Dit zal volgende week weer inzakken, daar waar de eerste gele al op de markt zullen komen. Ook de Galia-meloenen uit Honduras blijven ondanks de eerste aanvoer van de Spaanse meloenen uit Almeria nog goed in prijs en vraag bij de klanten en programma's. Dit komt mede door het goede weer in de afgelopen weken en de goede kwaliteit en houdbaarheid in Galia van onze leverancier Agrolibano", vertelt Frank.

"Wij zullen de komende weken zowel Spaanse als Hondurese Galia hebben om alle klanten te kunnen blijven bedienen en de beste overlap te kunnen waarborgen in onze diverse retailprogramma's. Na regen komt zonneschijn -dat bleek deze week wel - en dat hoop ik ook voor aankomend seizoen", besluit Frank lachend.

Voor meer informatie:
Frank Ocampo
Hagé International
Spoorwegemplacement 1
2991 VT Barendrecht
T +31 180 648 765
F.Ocampo@thegreenery.com
www.hage-international.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven