Christoph Bouvry, Bouvry

“Eind volgende week verwachten we de eerste Spaanse kersen”


Tholen – “Op het moment zijn aardbeien en asperges de meest populaire producten uit ons aanbod. Er is genoeg aanbod om aan de vraag te voldoen en de prijzen zijn erg gunstig. De prijzen voor beide producten zijn laag voor de tijd van het jaar en dat doet de verkoop goed”, vertelt Christoph Bouvry van de gelijknamige groothandel Bouvry. “Na de winterperiode merken we dat de mensen weer zin hebben in ander fruit. Stilaan beginnen de eerste nectarines en perziken op de markt te komen. Daarnaast verwachten we eind volgende week de eerste Spaanse kersen. Kersen zijn nu al een lange tijd niet op de markt geweest en daarom verlangen de mensen daar weer naar.”

Star Class
Veel fruit bij Bouvry wordt verkocht onder het eigen merk Star Class . “We merken dat er veel klanten zijn die erop staan Star Class producten te hebben. De vraag naar Star Class producten neemt nog steeds toe. Dit zien we ook in het assortiment wat nog steeds uitbreidt. Momenteel hebben we enkel Belgisch product onder het merk, maar ik sluit niet uit dat we in de toekomst ook andere origines onder het merk gaan verkopen”, vertelt Christoph. “Ondanks de slechte hardfruitmarkt loopt de verkoop van onze Star Class appels en peren goed door. De vraag is goed en dit jaar is onze hardfruitafzet niet gedaald vergeleken met andere jaren. Dat is positief. We streven met het merk naar goede kwaliteit en we hebben een klantenkring opgebouwd die weet dat ze altijd op de Star Class producten kunnen rekenen.”

Door producten van Star Class aan te bieden, goede service te verlenen en een assortiment aan te bieden met producten die niet altijd voor de hand liggen onderscheid Bouvry zich van andere groothandels. De meeste klanten bevinden zich in België, maar er gaat ook een deel naar Frankrijk. “Met name een groot deel van het zachtfruit vindt zijn weg naar Frankrijk. Zo’n 40% gaat naar onze zuiderburen en het overige deel blijft in België”, besluit Bouvry.

Voor meer informatie:
Christoph Bouvry
Bouvry NV

Jacob van Arteveldestraat 3
8000 Brugge - België
T: +32 (0)50 45 9060
info@bouvry.be  
www.primamundo.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven