Vraag naar karton stimuleert innovatie in apparatuur

Het einde van plastic, karton als nieuwe trend

Het vermeende einde van het gebruik van plastic zorgt voor een toenemende vraag naar apparatuur en veel fabrikanten van verpakkingsmachines zien de landbouwsector als een nichemarkt. In deze context introduceert het Spaanse TMG  (Tamegar), een bedrijf dat gespecialiseerd is in opzetmachines, nieuwe lijnen om tegemoet te komen aan de vraag.

"Een groot deel van de productie van plastic wordt vervangen door karton. Kartonnen trays en bakjes zijn de trend", stelt Francisco Vargas, commercieel directeur van TMG.

Momenteel wint de BQ-2 machine voor kartonnen trays terrein. Francisco: "Deze nieuwe lijn is een revolutie. De kartonnen tray is een van de meest gevraagde verpakkingen".

"Kartonnen bakjes en trays zijn geen nieuwe uitvinding. De verpakkingscultuur van verse groenten en fruit verandert echter zo snel dat de vraag naar apparatuur enorm hoog ligt", aldus de commercieel directeur.

De kartonnen tray: een type verpakking waar veel vraag naar is

"De veelzijdigheid van de verschillende reeksen machines (mechanisch of pneumatisch) maken een snelle wisseling mogelijk. Het gemak en de prestaties van de BQ-2 zijn superieur, met name als het gaat om de mechanische apparatuur", stelt Francisco Vargas.

"De meest populaire materialen zijn golfkarton, compact karton en kraftpapier tot een gewicht van 450 gram. Dankzij het stansen is het mogelijk om papier te gebruiken, net als het gestanste karton van vroeger. Hoe fijner het materiaal, hoe moeilijker het stansen en samenstellen. De machine moet een grote precisie hebben. TMG biedt nauwkeurige en betrouwbare apparatuur", legt Vargas uit.

Altair PRO model

Tamegar is al 30 jaar lang een toonaangevend bedrijf in Spanje. "De veranderingen in de regelgeving en de nieuwe markttrends drijven de vraag naar apparatuur aan. Ons bedrijf zag zich genoodzaakt meer te gaan produceren en een toegevoegde waarde te bieden: onze eigen software en aftersales service", aldus Francisco.

80% van de productie van het bedrijf gaat naar de landbouwsector, de rest naar de industrie. Een deel is bestemd voor leveranciers van grote supermarkten (zoals Mercadona), die hun systeem willen mechaniseren.

Het in Elche (Alicante) gevestigde bedrijf produceert zowel voor de nationale markt als voor de export. TMG heeft vestigingen in Chili, Peru, Mexico en Marokko en verwacht binnen een paar jaar ook in die landen te gaan produceren.

 

Informatie:
Francisco Vargas
TMG ® 
Ctra. Alicante-Murcia, km 51.5
03293 Elche
T: +34966673834
info@tamegar.com
www.tamegar.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven