Kersen mogelijk ook aangetast

Spanje: Mispels en nectarines vertonen cracking als gevolg van regen

Over het algemeen heeft de regenval in Valencia in de week voor Pasen een positieve invloed gehad op de landbouw en veeteelt in de regio. Bij sommige soorten steenfruit, zoals mispels en nectarines, heeft het overtollige vocht echter cracking veroorzaakt.

Volgens een eerste analyse van Carles Peris, secretaris-generaal van landbouworganisatie La Unió, hebben de aanhoudende regenbuien vroege mispels en nectarines in de gebieden van Callosa d'en Sarrià en la Pobla del Duc aangetast.

Ook kersen, een zeer gevoelig gewas, zijn mogelijk aangetast in het gebied van Maestrat, in La Salzadella, hoewel het nog te vroeg is om de precieze omvang van de schade vast te stellen.

Over het algemeen is de regen echter "goed ontvangen", na een behoorlijk lange periode van droogte. Dit geldt met name voor het binnenland, waar sprake was van "ernstige problemen" in de ontwikkeling van amandelen, olijven, druiven en granen. Naast de positieve gevolgen voor de gewassen heeft de regen er ook voor gezorgd dat de waterreserves weer aangevuld zijn.

 

Bron: lavanguardia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven