Onstuimige tomatenmarkt

Tholen - De markt voor tomaten en met name trostomaten zit momenteel in een turbulente fase. "Er zijn qua Hollandse traditionele teelt zowel geëthrelde als niet-geëtrehlde trostomaten, de zogenaamde ‘smeertomaten’. We hebben ook de herfstteelt en daarnaast belichte teelt in Nederland. Prijzen liggen enorm uiteen, van 45 cent van de laatste resten ehtrel tot en met ca. 90-95 voor belichte teelt", vertelt een handelaar.

"Daarnaast komt Spanje langzamerhand aardig op gang met trostomaten. Omdat daar de prijs binnen twee weken met € 3.00 gezakt is per colli (!!), gaan de klanten ook over op deze importtomaten. De vraag is zeker niet spectaculair te noemen, maar het loopt wel weg", vervolgt de tomatenverkoper.

"Afgaande op de laatste jaren zou de traditionele Hollandse teelt op 1 december rond de € 1.00 p/kg moeten zitten. Hier zitten we momenteel nog fors onder, maar alles wijst er toch op dat het volgende week wel weer eens leuk kan worden met de prijzen. Het zou een enigszins mooi slot kunnen worden op eveneens een turbulent jaar. Maar voorrekenen is vaak overrekenen en resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst!"

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.